Μια τραγική ακόμα ιστορία...
Καλησπέρα σας,
Το θέμα που με απασχολεί ουσιαστικά αφορά στο άτομο με το οποίο έχω σχέση.
Η κοπέλα μου είναι 30 ετών, είμαστε μαζί 6 μήνες (αν και την γνωρίζω χρόνια) και πριν λίγο καιρό μου μίλησε για ένα τραγικό γεγονός, που της συνέβη όταν ήταν 12 χρονών. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ξάδερφό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Γιάυτό το τραγικό συμβάν δεν έχει μιλήσει πότε σε κανέναν παρά μόνο σε μένα και σε μία αδελφική της φίλη, στην οποία το ανέφερε όταν ήταν πλέον 18 χρονών και είχε περάσει από διάφορα στάδια όπως είναι ο θυμός, η εσωστρέφεια, οι τάσεις αυτοκτονίας κ.ά.
Γενικότερα, εκτός από εκείνη τη φορά που μου μίλησε γι'αυτό δεν έχει αναφερθεί ξανά στο θέμα και κατανοώ ότι το αποφεύγει.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το πώς πιστεύετε ότι θα μπορόυσα να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό.. Για να μιλήσει σε κάποιον ειδικό το βλέπω αδύνατο, αφού δεν το έχει κάνει τόσα χρόνια και μου έχει πει ότι δεν θέλει να το κάνει. Απλά, ενώ εξωτερικά φαίνεται απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς προβλήματα και είναι πάντα με το χαμόγελο πιστεύω ότι κατά βάθος αυτό το έχει στο μυαλό της -φυσικά τέτοια γεγονότα δεν ξεπερνιούνται ποτέ- και έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές ότι γίνεται πολύ σκληρή και απόλυτη με τους γύρω της, αντιδρώντας υπερβολικά χωρίς λόγο. Έχω την εντύπωση ότι αυτό προκύπτει από τα όσα πέρασε στα παιδικά της χρόνια και θα ήθελα να κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω.
Νομίζετε ότι υπάρχει λύση??
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.