Οικογένεια - σχέσεις - συμπεριφορά
Καλημέρα σε όλους,
επέστρεψα μόνιμα σπίτι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο μετά από 6 χρόνια σπουδών. Δεν εργάζομαι ακόμα και όλη τη μέρα τη περνάω στο σπίτι. Για να κάνω κάτι εποικοδομητικό ξεκίνησα να πάρω το πτυχίο μου στα Αγγλικά.
Είμαι βαρήκοη αλλά έχω πολύ καλή ακουστική επικοινωνία με το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Γενικά δεν έχω πολλές παρέες αν και είμαι ιδιαίτερα κοινωνική. Δύο-τρεις φίλες που έχουν φτιάξει τη δική τους καθημερινότητα. Η κολλητή μου εργάζεται σε περίεργα ωράρια και προτιμά τον ελεύθερο χρόνο της να τον περνά με τη σχέση της. Δε μένουμε και στο ίδιο μέρος και είναι δύσκολη η μετακίνηση μου γιατί μένω σε χωριό.
Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ζω με τη μητέρα μου ( ο μπαμπάς μου έχει πεθάνει) και δε μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου.Τις αντιδράσεις μου προς την καθημερινή μας επικοινωνία. Πάντα είχαμε μια σχέση στοργής/οργής αλλά τώρα καθετι που συζητάμε με βγάζει από τα ρούχα μου, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα.
Έχω παρατηρήσει και μου έχουν επισημάνει και άλλοι άνθρωποι ότι μπορεί να κάνω την ίδια κουβέντα με άλλους και να το πάρω πολύ θετικά ενώ με τη μαμά μου με τσιτώνει από το πρώτο λεπτό.
Τις τελευταίες εβδομάδες το κακό έχει παραγίνει. Φτάνω στο σημείο να τη πληγώνω με λέξεις/φράσεις που αφορούν τα προβλήματα της, ή το πρόβλημα βαρηκοίας μου κλπ.
Γνωρίζω πολύ καλά πως δε φταίει και μετανιώνω κάθε φορά που της φέρομαι άσχημα. Με εξουθενώνει αυτή η κατάσταση! Όλο λέω πως θα παίρνω βαθιές αναπνοές πριν απαντήσω ή θα μετράω μέσα μου αλλά δεν τα καταφέρνω..
Όσον αφορά τα προσωπικά μου, τα έχω κάνει λίγο μπάχαλο. Τώρα τελευταία ξεκίνησα να μιλάω με ένα παιδί στο facebook για λίγο καιρό, βγήκαμε, περάσαμε ωραία και τώρα έχω την αίσθηση πως με αποφεύγει..
Βασικά είμαι ανυπομονη και έχω πληγωθεί αρκετές φορές επειδή ωραιοποιώ τα πράγματα και έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να γνωρίζω την έκβαση του αποτελέσματος..να νιώθω συναισθηματικά ασφαλής..να μη βρεθώ εκτός απροόπτου..
Τα έχω λίγο χαμένα...