Η δικια μου ''συνθετη'' μεγαλη ιστορια.
Καλησπερα σε ολους.
Κατ'αρχας (οπως βλεπετε) ειμαι νεο μελος στο φορουμ. Ονομαζομαι Νικος και ειμαι 20 χρονων.
Τους τελευταιους 2 μηνες δεν μπορω να ανακαμψω απο την κατασταση στην οποια βρισκομαι και αυτη την στιγμη, που πηρα την αποφαση να απευθυνθω και εδω να βγαλω καποια πραγματα απο μεσα μου μπας και ανακουφιστω (εστω να γνωριζει και να διαβασει καποιον ολοκληρη την ιστορια μου).
Περιληπτικα λοιπον ειμαι ενας ανθρωπος ο οποιος, στα 6 του διαγνωστηκε με καρκινο (NHL) για οσους γνωριζουν, περασα την ζωη μου μεχρι τα 10 μου μεσα σε ενα νοσοκομειο. Στα 12 μου, μαλλον εξαιτιας καποιας γκαφας ιατρου επαθα ισχαιμικο επεισοδιο,λιγο μετα οταν μπηκα στο γυμνασιο ετρωγα ασταματητο bullying μεχρι και το λυκειο ενω παραλληλα ανακαλυπτα και προσπαθουσα να αποδεχτω την σεξουαλικοτητα μου (bisexual). Στα 16 μου ο πατερας μου επαθε εγκεφαλικο μπροστα στα ματια μου μεσα στο αυτοκινητο. Εμεινε 6 χρονια παραλυτος, τον εθαψα στα γενεθλια μου τον Οκτωβριο, την επομενη μερα με χωρισε και το τοτε αγορι μου χωρις καποιον προφανη λογο.Ολο επιπολεες σχεσεις εκανα στην ζωη μου...
Στο μεταξυ εναν χρονο μετα το εγκεφαλικο του πατερα μου στην γιορτη μου η γιαγια μου επεσε απο τις σκαλες και εσπασε την λεκανη της ηταν και αυτη στο σπιτι με ανοια και αναπηρη. Την εχασα τον Μαρτιο του 14. Την αγαπουσα πολυ, τοσο πολυ που παρ'ολο που ημουν εξω την μερα που πεθανε κατι με πιασε (πειτε με τρελο) και γυρισα σπιτι τρεχοντας στα καλα καθουμενα και την προλαβα 5 λεπτα πριν κλεισει τα ματια της... Μου λειπει απιστευτα, το ιδιο και ο πατερας μου σαν μορφη, κυριως γιατι δεν τα πηγαιναμε καθολου καλα και πραγματικα μετανιωνω που ημασταν τοσο ξεροκεφαλοι και δεν ηθελε να συνεργαστει καθολου προκειμενου να χτισουμε μια καλη σχεση... Μια φορα σ'αγαπω δεν ακουσα απο το στομα του...
Αδερφια δεν εχω, μενω πλεον μονος μου με την μητερα μου, η οποια εχει και αυτη αναγκη απο την ψυχολογικη μου στηριξη, δεν την αδικω. Ευτυχως εχω καποια ατομα στην ζωη μου να με στηριζουν αλλα καμια φορα δεν ειναι αρκετο, τιποτα δεν ειναι αρκετο βασικα.
Απο τον Φεβρουαριο λοιπον αρχισα να νιωθω μια τρομερη καταπιεση, σαν να πνιγομαι, ενα ασταματητο αγχος χωρις να υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος, αρχισα να γινομαι υποχονδριος, να νιωθω οτι μουδιαζω οτι οτι οτι, πηγα σε γιατρους, εκανα εξετασεις, ολα καλα μου ειπαν (τωρα κοιταω να παω και σε καρδιολογο). Νιωθω κατα διαστηματα παρα πολυ σφυγμενος και οτι θελω να βαλω τα κλαμματα και δεν μπορω. Νιωθω με λιγα λογια οτι λες και εχω μια ταπα στον λαιμο μου και δεν μπορω να βγαλω δακρυ...
Ταυτοχρονα παθαινω και κρισεις πανικου, νομιζω μονιμως οτι θα παθω εγκεφαλικο, οτι θα γινω ρεζιλι, περασα μια φαση που νομιζα οτι τρελαινομουν, γενικα πολλα και διαφορα. Με αποτρεπει απο το να εχω διαθεση να κανω πραγματα οπως το να παρακολουθω σοβαρα την σχολη μου (πηγαινω με το ζορι και παθαινω πολλες φορες και κρισεις πανικου ενω οδηγαω, ειναι και μεγαλη η αποσταση...). Αγαπαω την γυμναστικη και πηγαινω εντατικα σε γυμναστηριο, κρισεις πανικου και εκει. Γενικα οπου και να παω απλα παθαινω κρισεις πανικου και νιωθω οτι καταπιεζομαι, αγχωνομαι. Εχω αρχισει να τις αποδεχομαι και να τις συνηθιζω ομως πλεον οποτε δεν τις δινω τοσο μεγαλη σημασια οσο παλιοτερα...Σκεφτομαι: ''ε...τοσες φορες το εχεις νιωσει αυτο που βιωνεις σαν πανικο τωρα και δεν επαθες τιποτα, σιγα μην παθεις τωρα, δε βαριεσαι...''
Ταυτοχρονα επαψα να εμπιστευομαι σε μεγαλο βαθμο τους ανθρωπος, δεν δινω ευκαιριες, ειδικα στα ερωτικα μου. Προσπαθησαν να με προσεγγισουν ατομα, ματαια ομως, δεν ενιωθα ανετα, δεν ηθελα να γνωρισω καποιον καινουργιο ανθρωπο στην ζωη μου, δεν τους εμπιστευομουν, φοβομουν οτι θα πληγωθω, οτι εαν παθω κατι σε καποιο ραντεβου θα φοβηθουν και θα σηκωθουν και θα φυγουν κλπ. Παθαινα κριση πανικου στην ιδεα και μονο του ραντεβου σαν ραντεβου. Τα επιδιωξα αλλα συντομα ξεκαθαριζα την θεση μου και αποχωρουσα ζητωντας ταπινα συγγνωμη γιατι δεν αντεχα. Γενικα η ερωτικη μου ζωη ειναι...αστα βραστα! :p
Τελος παντων, απλα υποφερω γιατι βρισκω χαζο να μην μπορω να συνεχιζω την ζωη μου καλα και ομαλα για κατι που ειναι καθαρα στο μυαλο μου και ρωταω μονιμως τον εαυτο μου: ''γιατι το κανεις αυτο'';
Με παρακολουθει και ψυχολογος βεβαιως η οποια μου λεει πως ετσι εχω μαθει να αντιμετωπιζω τις καταστασεις...Δεν το καταλαβαινω ειλικρινα...
Τωρα που μπηκε και η ανοιξη και εβαλα και καποια λεφτα στην ακρη νιωθω λιγο πιο σιγουρος (να και ενα θετικο), δεν ειμαι καθε μερα ετσι οπως περιγραφω, εχω τα πανω και τα κατω μου... Αλλα φοβαμαι τοσο πολυ να μην ξανα κυλησω... Απλα προσπαθω να μην το σκεφτομαι, να αποδεχομαι τα συναισθηματα μου και να σκεφτομαι πως ειναι μια φαση και θα περασει.
Και η ειρωνεια ειναι οτι σαν παιδι ημουν τοσο μα τοσο χαρουμενο... Ολο χαμογελουσα...Πως κατεληξα ετσι... Τι να σας πω...
Αυτα λοιπον, οποιος εφτασε μεχρι το τελος του μηνυματος τον ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο που μου αφιερωσε και οποια απαντηση ειναι καλοδεχουμενη! Να ειστε καλα.