Απορία σχετικά με βίαιες τασεις (συγγενικό πρόσωπο)
Μπορεί η απορία μου να είναι άτοπη η χαζη και να μην υπάρχει απάντηση κι ολας και ζητώ εξαρχης συγνώμη σε όποιο μέλος του χτυπήσει ευαίσθητη χορδή το θέμα που ανοίγω. Και φυσικα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες και δεν έχω άγνοια επί του θεματος. Ωστόσο όταν ζεις τη βία και ακούς "θα κανω φονο" από κοντινό και αγαπημένο σου πρόσωπο οσο να ναι σου κόβεται το αίμα. Το ξέρω πως το πρόσωπο αυτό υποφέρει πιο πολύ από οποιονδήποτε γύρω του, ωστόσο δεν ξέρω από ένα σημείο και μετά που είναι η γραμμή ανάμεσα στο "πρέπει να πλησιασω και να βοηθήσω καπως" και στο "πρέπει να φοβηθω και να προστατευτω". Ή απορία μου ειναι ποσο μπορεί να το εννοεί αυτό καποιος όταν δεν είναι καλα; Πόσο αληθινη μπορεί να είναι η πρόθεση του να κάνει κακό σε καποιον; Πρόσφατα απειλουσε οτι θα σκοτώσει κοντινο οικογενειακο πρόσωπο και απομονώθηκε, μας έδιωξε όλους μακρια για να μη κάνει κακο (εχει πραγματι ασκησει εντονη σωματικη βια στο παρελθον και γενικά τα επεισόδια του βγαίνουν σε βια. Εχουν σπασει απειρα κοκκαλα και πραγματα. Οταν ηρεμεί νιώθει άσχημα και ζητάει από ολους συγνωμη χίλιες φορες). Αυτη τη φορα πήρε πέρα από τα κανονικά του φάρμακα (καμία 13 χάπια τη μέρα) αλλά 4 ταβορ ηρεμιστικα και μετά αποφάσισε να κάνει μόνος του εισαγωγή σε κλινική. Ζήτησε και να μην τον επισκεφτεί κανείς μας. Έχω ζήσει πολλες σουρεαλιστικες καταστάσεις ανά τα χρονια και θυμαμαι κυριολεκτικά να μεγαλώνω με μία μιξη αγαπης/απελπισιας και παρατεταμενου φοβου. Συνηθισα τα παντα πλέον, προσαρμοστηκα, κοιμαμαι με το ενα ματι ανοιχτο. Και δεν με πειράζει πια ξερω πως ο αγωνας που δινει για να εχει μια οσο γινεται φυσιολογικη ζωη ειναι πολυ σκληροτερος απο τον δικο μου. Απλά αυτή τη φορά τρομαξα πολύ γιατί έφυγε μόνος του στη κλινική και έχει πλακωθει στα ταβορ σε σημείο που δεν τον πιάνουν πια. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγους μήνες που το κάνει αυτό. Από τη μία είναι καλο σημαδι αυτογνωσίας που παει μονος από την άλλη είναι σημαδι πως είναι πραγματικά πολύ άσχημα έτσι δεν είναι; Πόσο αληθινα μπορεί να ενιωθε τη πρόθεση να σκοτώσει; Το ελεγε πια συνέχεια...