Originally Posted by
mindcrime
boo μου το ίδιο πράγμα συζητούσα με κάτι παιδιά το πρωί... με ρώτησαν αν εκδηλώνω την πάθηση μου ή την φυλάω ως επτασφράγιστο μυστικό και τι συνεπάγεται αυτό στις φιλίες....
Λοιπόν άκουσε με να σου πω boo μου δυστυχώς στην Ελλάδα επειδή οι περισσότεροι είναι ανενημέρωτοι, αν αναφέρεις την πάθηση σου τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σε απορρίψουν και θα απομακρυνθούν από σένα. Εγώ προσωπικά λέω ότι είμαι διπολικός όταν οι τριγύρω μου πίνουν μπάφους και με ρωτάνε γιατί δεν πίνω. Και τους λέω δεν πίνω παιδιά γιατί είμαι διπολικός και μου τα σκάει άσχημα, με χαλάει και μου προκαλεί κατάθλιψη. Και μετά γίνεται θέμα συζήτησης τι είναι η διπολική διαταραχή πράγμα που καταντάει λίγο κουραστικό για εμένα γιατί αποτελώ το επίκεντρο συζήτησης και πρέπει να εξηγήσω τι νιώθω και τα σχετικά.
Θα σου πω όμως και κάτι ακόμα που δεν το έχω πει στο φόρουμ. Επειδή μου λείπει η υπομανία πολλές φορές την προκαλώ μόνος μου κάνοντας χρήση κόκας και ecstasy. Αυτό το ανέφερα σε μία ομάδα αυτοβοήθειας και ένιωσα μέσα μου πως οι περισσότεροι ξενέρωσαν, επειδή αποφάσισα να τους πω την αλήθεια σε σημείο που ίσως κάποιοι δεν θα ήθελαν να βρεθώ πάλι σε συνάντηση μαζί τους και φυσικά θα τους κάνω την χάρη, δεν θα πάω ξανά... Όταν λοιπόν δεν σε καταλαβαίνουν άτομα που έχουν την ίδια πάθηση με σένα, πως θα σε καταλάβουν οι φίλοι που είναι άσχετοι με την πάθηση σου; Ναι οι φίλοι θα παρεξηγήσουν τον όρο είμαι διπολικός, θα παρεξηγήσουν τον όρο είμαι σχιζοφρενής, εδώ φαντάσου πως ακούω φωνές (ναι ακόμα ακούω φωνές) και δεν το έχω πει ακόμη ούτε στους δικούς μου. Δεν είναι τυχαίο που αποφάσισα να πάω σε γιατρό ανοιχτόμυαλο και είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι μου πει κατά γράμμα. Το κάνω γιατί νιώθω άβολα ακούγοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ πως είμαι ένας άχρηστος, ένας κοκάκιας, ένα άτομο που δεν αξίζει να ζει... Νομίζω πως στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν είναι ακόμα έτοιμοι οι γύρω μας να αποδεχθούν πως έχουμε τα θεματάκια μας και αν είναι να διατηρηθεί μία φιλία, ο Θεός να την κάνει φιλία γιατί ο φίλος δεν σε πουλάει ποτέ ότι και αν έχεις, δεν πρέπει να λες πως έχεις πρόβλημα και τι πρόβλημα έχεις. Αν πεις το πρόβλημα σου τότε κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να προετοιμαστείς να χάσεις το άτομο που θα του εκμυστηρευτείς το πρόβλημα σου...