Μια άλλη προσέγγιση για την ΙΔΨ - Αδιαφορία κατά των λογισμών
Καλησπέρα σε όλους,
έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ, η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα πίσω από οθόνες, οι οθόνες γενικά με κούρασαν και κάνω μια προσπάθεια να είμαι στην "έξω ζωή" περισσότερο και σε πιο άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Παρ' ότι το φόρουμ, και θέλω να το πω αυτό, μου έχει χαρίσει πολλά σε διάφορα επίπεδα και θέλω να το ευχαριστήσω για αυτό! Τέλοσπάντων στο προκείμενο τώρα, σκεφτόμουν αν θα 'πρεπε να ανοίξω αυτό το thread, τελικά είπα να το κάνω, γιατί και αν ένας άνθρωπος βοηθηθεί από αυτό κάπως, τότε και πάλι καλό θα είναι. Αφορά την αντιμετώπιση των σκέψεων, γενικότερα ιδεών, εικόνων, οτιδήποτε κατεβάζει το μυαλό να το πω έτσι. Είναι μια άλλη προσέγγιση μέσω του ορθόδοξου χριστιανισμού, μια κατανόηση του πως μας αποδιοργανώνουν οι σκέψεις και μας πολεμούν πολλές φορές, εμάς, τις σχέσεις μας με τους άλλους, και πως μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο τους χωρίς να το καταλάβουμε και τελικά πως είναι δυνατό να βγούμε από αυτόν τον κύκλο.
Θα έλεγα ότι ο τρόπος αυτός που χρειάζεται μια προσέγγιση στο Θεό, ένα άνοιγμα της καρδιάς προς τα εκεί, δεν βοηθάει μόνο στην ΙΔΨ, αλλά σε όλο το φάσμα των αγχωδών διαταραχών και σε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη κλπ.
Να πω ότι στον ορθόδοξο χριστιανισμό όλα όσα μας φέρνει το μυαλό, ο νους τα ονομάζουν λογισμούς και αν λίγο παρατηρήσουμε το μυαλό μας βλέπουμε ότι συνεχώς "βαλλόμαστε" από τέτοιους και δεν διαφυλάσσουμε την καρδιά μας όσο θα έπρεπε. Επειδή μου είναι πολύ δύσκολο να αναλύσω περαιτέρω το θέμα αυτό ποστάρω μια σχετική ομιλία του πνευματικού π. Βαρνάβα Γιάγκου.
https://www.youtube.com/watch?v=ZGA8-Q4zQWs
Υπάρχει αρκετό υλικό στο διαδίκτυο για όποιον θέλει να το ψάξει περαιτέρω, σχετικά με τους λογισμούς. Αυτά παιδιά, να είστε όλοι καλά. Πάω να ποστάρω και κανένα τραγούδι, κατά τις παλιές μου συνήθειες :)