Originally Posted by
Natalia_sups
Μπορει να μην κανω καλα που στα λεω δεν ξερω, αλλα θα στα πω. Κακως σου λενε οι γονεις σου συνεχεια να διαβαζεις αν δεν εμαθες απο μικρος και δεν σε βοηθησαν να βρεις τον τροπο να διαβαζεις και να αγαπησεις το να διαβαζεις...η πικρη αληθεια ειναι πως αυτη η λογικη που εχουν μερικοι γονεις οτι "μαθε παιδι μου γραμματα να σωθεις" πρεπει να πεθανει. Ειναι καλο να υπαρχει μια γενικη καλλιεργεια σε ανθρωπινο επιπεδο αλλα δεν θα σε σωσει καμια σχολη στην οποια μπηκες με το ζορι. Ειμαι της λογικης πως βλεπουμε και κρινουμε: "τα παιρνει τα γραμματα το παιδι μου; Τα αγαπαει; Εχω κανει εγω προσωπικα τα παντα για να το ενθαρρυνω να τα καταφερει σε οτι αγαπαει;" και αν βλεπω πως δεν το εχει το σπρωχνω προς μια "τεχνη", την ειδικευση σε καποια δουλεια στην οποια θα ειναι καλος-η και να "ψηθει" σε αυτην απο νωρις...δεν γινεται ολοι να ειναι πτυχιουχοι, ξερω εναν τονο πτυχιουχους που τελειωσαν με το ζορι κι ετσι για το γαμωτο και τωρα δεν ξερουν τι να κανουν η κανουν τους σερβιτορους, και αλλοι με ενα επαλ η ιεκ η και τιποτα, απλα ειχαν τον "τροπο", το "χαρισμα" και το "ταλεντο" να χωθουν σε κατι. Μπροστα πας με δυο τροπους μονο πλεον: Η εχεις κονε, η εισαι πραγματικα γαματος σε αυτο που κανεις γιατι αυτο αγαπας και αυτο θες να κανεις (αφου φας τονους σκατο σορυ κι ολας). Ολοι πιεζονται να μπουνε σε σχολες και μετα δεν ξερουν τι να κανουν. Ειναι καλο πραγμα η μορφωση και ειναι καλο γενικοτερα να εχουμε εφοδια αλλα πρεπει να την ξεχωρισεις στο μυαλο σου απο την επαγγελματικη αποκατασταση και την πραγματικοτητα της αγορας εργασιας, αυτη ειναι αλλο πραγμα, με αλλους κανονες. Οποτε μην στενοχωριεσαι, μια σχολη δεν σημαινει τιποτα ουτε θα χαραχτει η πορεια της ζωης σου τωρα, μπορεις να την αλλαξεις ανα πασα στιγμη οσο εισαι νεος κυριως.