Originally Posted by
~katerina~
Καλησπέρα. Με λένε Κατερίνα και είμαι 18 ετών. Φέτος είναι η χρονιά που δίνω πανελλήνιες(μαθήτρια του 14-15) και όπως είναι αναμενόμενο οι τελευταίες ημέρες είναι απλά μίζερες γεμάτες απαισιοδοξία. Το κυρίως θέμα μου όμως, δεν είναι αυτό. Ήμουν βουλιμική για ενάμιση χρόνο περίπου (το γνωρίζει μόνο η οικογένεια μου) και επί ένα χρόνο ένας άντρας απειλούσε την οικογένεια μου και είχε δείρει την μητέρα μου. Πατέρας μονίμως συναισθηματικά απών, ερωτικές σχέσεις αδιάφορες και φιλίες σταθερές. Πήγα σε ψυχίατρο το καλοκαίρι και από τότε προσπαθώ να ηρεμήσω, οι εμετοί και τα καθαρτικά έχουν σταματήσει. Και έτσι λοιπόν, τον Σεπτέμβρη ενώ ακόμα προσπαθούσα να "αναρρώσω" ψυχικά, μπήκα σε μια διαδικασία, αυτή των πανελληνίων, με τον πατέρα μου να υποστηρίζει ότι δεν θα πιάσω ούτε την βάση. Προσπάθησα τόσο πολύ, να ελέγχω το άγχος μου, να προσέχω τον εαυτό μου, να μην κάνω τρέλες... "Και ας παχύνω, μέρος των πανελληνίων είναι και αυτό." "Και ας λέει ότι θέλει ο πατέρας μου, δεν με καθορίζει σαν άνθρωπο." Ξεπέρασα τον εαυτό μου και ακόμα τον ξεπερνάω για να τα καταφέρω. Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Συναισθηματικά πιο κενή από ποτέ, τα τελευταία διαγωνίσματα στο φροντιστήριο κάτω από τη βάση και τα νεύρα μου πιο πολλά από ποτέ. Περάσω δεν περάσω στη σχολή που θέλω το ίδιο πράγμα μου κάνει. Αν αποτύχω, θα αρχίσουν τα σχόλια τύπου "Δεν προσπάθησες αρκετά" όταν κανένας δεν ξέρει πόσο πολύ προσπάθησα. Και να πετύχω, το μόνο που θα καταφέρω είναι να φύγω από το σπίτι, τίποτα παραπάνω. και απλά τότε θα έρθω πραγματικά αντιμέτωπη με το κενό που νιώθω και δεν θα έχω τρόπους να το καλύψω και κάπου να το αποδώσω. Δεν ξέρω τι κάνω, δεν ξέρω πως να ηρεμήσω.