Originally Posted by
novia35
Το 2012, είχα δουλειά, χρήματα, είχα σχολή, είχα σχέση, υγεία, τα ζωάκια μου, που μου έδιναν πολύ χαρά, πήγαινα γυμναστήριο. Δεν ήταν η σχέση που ήθελα αλλά υπήρχε, δεν ήταν η δουλειά που ήθελα αλλά μου έδινε κάποια χρήματα που με βοηθούσαν να κάνω κάποια πράγματα για μένα. Μετά την Άνοιξη του 2012 όλα γύρισαν τούμπα. Ξεκίνησε με προβλήματα στη δουλειά κι αμέσως μετά χάνω το ζωάκι μου, χάνω τη δουλειά μου, αναγκάζομαι να διακόψω τη σχολή, αρχίζουν τα προβλήματα στη σχέση, μένει άνεργος ο σύντροφος μου, χάνει τη μητέρα του το καλοκαίρι, το φθινόπωρο μπαίνω στο χειρουργείο, ο φίλος μου με έχει τελείως γραμμένη στη δύσκολη αυτή στιγμή κι ασχολείται με τα φιλαράκια του, ίσως να μην το άντεχε γιατί είχε κι ο ίδιος πάρα πολλά προβλήματα, ίσως να τον είχα κουράσει κι εγώ, ίσως να επηρεαζόταν απο τρίτους, παθαίνω μια λοίμωξη στο νεφρό, χωρίζω το καλοκαίρι του 2013 και τυπικά, αν και η σχέση ήταν τελειωμένη απο καιρό. Ο χωρισμός δεν με πείραξε για να πω την αλήθεια, δεν ήμουν ερωτευμένη μαζί του, μάλλον ανακουφίστηκα. Τελείωσε χωρίς δράματα και φασαρίες με ένα απλό τηλεφώνημα. Είχα κουραστεί κι εγώ απο την σχέση αυτή. Κάποια «φίλη» εκείνο το διάστημα προτίθεται να μας φέρει κοντά -και καλά- με κάποιον, κατα μια έννοια, κοινό μας γνωστό -καταλαβαίνεις- αλλά μάλλον για τον εαυτό της δούλευε. Κάτι παίζονταν μεταξύ τους -όχι απαραίτητα ερωτικό- και προφανώς με χρησιμοποιούσε ως δόλωμα ή δεν ξέρω. Δεν διαλευκάνθηκε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ήθελε να κάνει καλό. Η ίδια προσπάθησε να με βγάλει τρελή και πως όλα ήταν στο μυαλό μου. Η τύπισσα ήθελε απλώς να επιβεβαιωθεί καθότι παντρεμένη με παιδιά και μας έκανε άνω κάτω για το παιχνιδάκι της. Πέρασα μια πολύ άσχημη περίοδο και τότε πιο πολύ γιατί η συγκεκριμένη, για να καλυφθεί η ίδια προφανώς, με είχε διασύρει σε κοινό μας κύκλο. Πέραν του ότι ο τύπος, αν και αρχικά δεν τον είχα δει έτσι, είχε αρχίσει να μου αρέσει. Προσπάθησα να τα διορθώσω τα πράγματα, μάταια. Τ' άφησα κι εγώ πίσω μου και προχώρησα. Μετά ακολούθησε η γνωρίμια με τον άνθρωπο αυτό, στην αρχή ένιωθα απολύτη ευτυχία, σχεδόν ευλογία που τον γνώρισα, είχα ξεχάσει όλα τα προηγούμενα αλλά μετα απο τις παρεμβάσεις κάποιων ανθρώπων, σχόλια, κουτσομπολία σαν να επαναλαμβανόταν μια κατάσταση ένα πράγμα στράβωσε κι εκεί. Προσπάθησα για άλλη μια φορά, έδωσα χρόνο αλλά δεν ήταν να γίνει μάλλον. Στο τέλος βρέθηκα και υπόλογη μάλιστα γιατί όλο αυτό διαδραματίστηκε μέσα σε μια ομάδα όπου ηγούνταν ο συγκεκριμένος με αποτέλεσμα μετά απο όλα αυτά αν έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος μου. Το καλοκαίρι του 2014 χάνω και το άλλο ζωάκι μου και τα Χριστούγεννα αρρωσταίνει και η μητέρα μου. Μόνο που εδώ δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη.
Ο προηγούμενως, κατα καιρούς, κάνει κάποιες εμφανίσεις, ένα «χρονια πολλά» στα γενέθλια μου, ένα «καλά χριστούγεννα» και το σταματάει εκεί. Δεν καταλαβαίνω το γιατί, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω επικοινωνία, δεν βρισκόμαστε. Δεν ξέρω τι θέλει. Νιώθει ενοχές που μου φέρθηκαν άσχημα;; Θέλει να γίνουμε φίλοι;; θέλει να πλησιάσει αλλά δεν του το επιτρέπει ο εγωισμός του;; θέλει να μ' εκδικηθεί;; δεν ξέρω αλλά μ' έχει κουράσει όλο αυτό. Εγώ έχω προσπαθήσει να ανοίξω μια επικοινωνία αλλά ο άνθωπος εκεί που πλησιάζει, εκεί απομακρύνεται. Αν θέλει κάτι ας το δείξει αλλιώς ας σταματήσει κάθε επαφή. Δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό μιας και ο άνθρωπος ζει στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα έχω ξεκινήσει σε ένα δημόσιο ΙΕΚ απο το φθινόπωρο, είμαι στο 2ο 6μηνο και προσπαθώ να τ' αφήσω όλα πίσω απο Δευτέρα ξεκινάω και δουλειά, σε 5μηνα μετα απο 4 χρόνια ανεργίας καλά είναι κι αυτα. Και πάνω εκεί που πάει να γυρίσει το πράγμα μου, στα επαγγελματικά τουλάχιστον, σκάει το πρόβλημα υγείας, που δεν θα μου έσκαγε. Νομίζω το προκάλεσα μόνη μου γιατί δεν φρόντιζα τον εαυτό μου τόσο καιρό. Ευτυχώς υπάρχει μια κοπέλα απο τη σχολή, φοβάμαι όμως ότι θα την χάσω κι αυτή γιατί την πρήζω συνέχεια με τα δικά μου.
Θα ήθελα πολύ έναν άνθρωπο, μου λείπει η επαφή, η αγκαλιά... μετά απ' όλα αυτά όμως φοβάμαι να ξαναπροσπαθήσω. Δεν θέλω να το ξαναπεράσω όλο αυτό. Μ' έχουν ταλαιπωρήσει πολύ και το μόνο που δεν μου χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η συναισθηματική ανασφάλεις και να κυνηγάω ανθρώπους, λες και ζητιανεύω την αγάπη. Ας πάνε όλοι στο καλό κι εγώ μόνη. Φτάνει να νιώθω καλά. Να είμαι καλά στην υγεία μου και οι δικοί μου άνθρωποι. Πέρασα μεγάλη στεναχώρια.