σαν πρωην χρηστης ναρκωτικων ανοιξα το θεμα αυτο για να αναλυσω το προφιλ ενος εθισμενου
ο εθισμος ειναι ασθενεια ειναι διαταραχη προσωπικοτητας και οταν εννοω εθισμενος δεν εννοω εθισμενος στο τσιγαρο στο φαι στην τηλεοραση η παλικαρια που κανουν 2-3 μπαφους εννοω αποκλειστηκα χρηστες σκληρων ναρκωτικων χωρις ορια..
λοιπον το κυριο χαρακτηριστικο της ασθενειας του εθισμου ειναι η εμμονη και ο καταναγκασμος για χρηση ναρκωτικων επισης αυτα τα 2 ακολουθουν τον χρηστη και αφου καθαρισει π.χ εγω που εχω εμμονες και καταναγκασμους σε αλλα θεματα πλεον.
τα βασικα χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας ενος εθισμενου ειναι ο εγωκεντρισμος η χαμηλη αυτοεκτιμηση και η μνησικακια και ακολουθουν αλλα οπως ο φοβος η ανασφαλεια και βασικοτατο ηανωριμοτητα οι εθισμενοι συναιαθηματικα ειναι ανωριμοι επισης ολα ξεκινανε απο εναν εγωκεντρικο φοβο.
οι εθισμενοι φημιζονται για την ταχυτητα σκεψης τους.δεν εχουν μαθει να εκφραζουν τα συναισθηματα τους που παρεπιπτοντος τα βιωνουν σε υπερβολικο βαθμο αλλα υπαρχουν και παγωμενοι συνηθως αυτοι εχουν κιαλλη διαταραχη.
οι εθισμενοι ειναι συχνα κακοποιημενοι και εχουν ιδιαιτερο τροπο σκεψης και ειναι εκ φυσεως παρορμητικοι και πεισματαρηδες.
το πιο βασικο απο ολα οι εθισμενοι ΔΕΝ επελεξαν ρη ζωη των ναρκωτικων ο εθισμος σχηματιζεται οπως και οι αλλες διαταραχες ειναι γεννετικο και απο περιβαλλοντικους κοινωνικους παραγοντες.
επισης οι εθισμενοι πολυ συχνα ειναι διπλης διαγνωσης οπως εγω η δευτερη διαγνωση μπορει να ναι το οτιδηποτε.υπαρχει θεραπεια γινεται ενας χρηστης να μεινει καθαρος οπως εγινε με μενα αλλα οταν καθαριζει ενας χρηστης δεν ειναι ροδινα ολα ξαναλεω ειναι διαταραχη υποφερει απο σκεψεις συναιαθηματα και παλια ψυχολογικα τραυματα η χρηση ναρκωτικων ηταν απλα το συμπτωμα οχι η ασθενεια..ο εθισμος δεν θεραπευεται ποτε παντα υπαρχει κινδυνος υποτροπης και καμια μεθοδο της ψυχιατρικης δεν θεραπευει εναν χρηστη.με αλλους τροπους μενουμε καθαροι οσοι απο μας το θελουν...αυτα ειχα να γραψω ελπιζω να ανοιξε το κειμενο λιγο τα μυαλα σας γιατι καλως η κακως οι εθισμενοι ειναι οι πιο στιγματισμενοι σε αυτη την κοινωνια δεν εχουμε καποια ηθικη βλαβη πληγωμενοι και αρρωστοι ειμαστε..
υ.γ παρακαλω μην γραψετε μηνυματα τυπου "τα θελουν και τα παθαινουν η "η επιλογη τους ηταν" γιατι απλα θα μου ανεβει το αιμα στο κεφαλι οπως ειστε εσεις αρρωστοι και πληγωμενοι ειμαστε και μεις και ειμαστε ταλαιπωρημενοι απο αυτην την ασθενεια.