ψυχωσικό επισόδιο-υποστήριξη από την οικογένεια
Καλησπέρα σε όλους,
πολύ στενό συγγενικό μου πρόσωπο πρόσφατα έπαθε ψυχωσικό επισόδιο. Είχε αρχίσει να δείχνε κάποια σημάδια παραξενης συμπεριφοράς, αλλά δεν ήταν τόσο ανησυχητικά και εμείς αντιληφθήκαμε την σοβαρότητα του θέματος όταν ξεκινησαν κάποιοι εμφανείς παραλογισμοί, πχ. όλοι μιλουν για μένα, όλοι με κοιτάνε και πολλά άλλα λόγια. Η κατάσταση ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη αν και ο ψυχίατρος με ενημέρωσε πως αυτό που συνέβη στην "Κ" είτε μπορεί να μην ξανασυμβεί ή να εξελιχθει σε σχιζοφρένεια (με μεγαλύτερες πιθανότητες το 2ο). Το έπαθε πριν καλά καλά τελειώσει την σχολή της, σχέση δεν έχει κάνει ποτέ (πράγμα που την έχει κάνει να νιώθει πιο μεγάλη αποτυχία) και τώρα έχει πέσει ψυχολογικά πάρα πολύ γιατί νιώθει ότι βρίσκεται στο μηδεν. Μιλάμε πολλές ώρες και προσπαθώ με τον ένα και με τον άλλο τρόπο να την ανεβάσω να της δώσω κίνητρα. Νιώθω τόσο πολύ αυτά που την απασχολούν μιας κ είμαι άτομο της ίδιας οικογένειας και ξέρω τα προβλήματα που βοήθησαν να φτάσει μέχρι εκεί. Θέλω να βοηθήσω, να βοηθήσω ουσιαστικά!! χωρίς να καταστραφεί ούτε η ζωή η δική της!! ούτε η δική μου... (γιατί και εγώ μετα από πολλά ψυχολογικά προσπάθησα να την φτιάξω την δικη μ σιγά σιγά αλλά ακόμα προσπαθώ... :( ). Το ερώτημά μου είναι.. Πως μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά; Τι ζητάει ακριβώς ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο;; και πως μπορούν εν τέλη να βρεθούν κάποιες απλές ισσοροπίες στη ζωή αυτού του ατόμου; Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιον πιο κατατοπιστικό τρόπο πέρα απ τις γενικούρες που γράφονται στα site; Έχω ανάγκη από κάποιες πιο χειροπιαστές ιστορίες... βλέπω πως επιρρεάζομαι και εγώ και θέλω μια γνώμη.. χελπ..