Να παω σε ψυχολογο ή οχι;
Προσπαθω εδω και δυο χρονια να ανεχτω τον εαυτο μου οπως ειναι,και πανω που παω να κανω ενα βημα,κατι γινεται και πεφτω παλι...εχω τη ταση παντα να με μειωνω,νιωθω σαν ενας αυστηρος κριτης του εαυτου μου.Ξερω οτι ειναι στο χερι μου να το διορθωσω αυτο,εχω προσπαθησει απειρες φορες,γραφοντας τα πλεονεκτηματα μου,και διαβαζοντας πολλα πραγματα σχετικα για το πως να αγαπησεις τον εαυτο σου,αλλα ολα κρατανε για λιγο.Αυτο ομως με κραταει συνεχως πισω,μου δημιουργει μονιμως μια απαισια διαθεση και συμπεριφορα (πλεον εχω αρχησει και μειωνω τους αλλους για να νιωθω καλα...απιστευτο).Θελω οπωσδηποτε να το φτιαξω αυτο ,γιατι δεν αντεχω αλλο.Καταλαβα τη σοβαροτητα οταν η μητερα μου μου ειπε οτι ανησυχει για μενα,και δεν αντεχει να με βλεπει τοσο στεναχωρημενη και βουρκωμενη (δυστηχως εχω αρχησει και ξεσπαω σε κλαματα,κατι που συχαινομαι να κανω,αλλα με ηρεμει καπως).Επισης εχω αρχησει και γινομαι πολυ κουραστικη,νιωθω οτι το αγορι μου θα με χωρισει και θα χασω ολους μου τους φιλους αν συνεχισω ετσι.Θελω να μου πειτε,αυτο γινεται να διορθωθει ή ετσι ειμαι εγω και δεν γινεται να κανω κατι;Ενας ψυχολογος θα βοηθουσε;Ειχα παει παλιοτερα σε ψυχολογο και μονο τα λεφτα μου εχασα...Ειμαι φοιτητρια και εχω θεμα με τα οικονομικα,για αυτο το λεω,θελω να παω μοναχα αν σιγουρα θα βοηθηθω απο αυτο.
Εχει περασει ποτε καποιος κατι παρομοιο;και αν ναι πως το ξεπερασε;