Ο πρώην βαριά ναρκομανης αδερφός μου έκανε χασίς. Πως να αντίδρασω?
Καλησπέρα ο αδερφός μου ήταν χρήστης ηρωινης περίπου μια δεκαετία. Σε αυτά τα δέκα χρόνια τι τραβηξαμε οικογενειακά δεν φαντάζεστε όσοι γνωρίζουν ξέρουν(επιπλέον και πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σκορπισαμε να γίνει καλά και σε δικαστήρια) . Πλέον δουλεύει πωλητής σε ένα μαγαζάκι, εδώ και μερικούς μήνες πάω και βοηθάω νιώθω ότι όσο πρόοδο έκανε μαζί μου δεν την έκανε σε τόσους ψυχολογους - προγράμματα - διαφορετικές θεραπείες κτλ.
Χθες καπνίζε χασίς κρυφά. Τι να κάνω όλο το βράδυ μου ρχονται φλασιες ηρωινης. Με ενοχλεί πολύ η διακαιολογια κάνω ένα να κοιμηθώ. Νιώθω ότι καπνιζοντας δεν βγαίνει από το τρυπακι της μάστουρας ανεξάρτητα αν είναι ελαφρύ.
Σκέφτομαι να μαλωσω χοντρά ακόμη και να το κοπανησω, δεν αντέχω άλλο να δίνω ευκαιρίες. Να το καταπιω ίσως αλλά αν δεν το ταρακουνησω φοβάμαι ότι θα συνεχίσει. Λυπάμαι και τους γονείς μας αν κάνω σκηνή που λίγο ηρεμησαν.
Δεν μπορώ να αδιαφορησω δεν μπορώ να μην δίνω σημασία καμία φορά τρελαίνομαι και νευριαζω με τον εαυτό μου που δεν μπορώ να σταματάω να βοηθάω έναν άνθρωπο που έχει κάνει τόσα άσχημα πράγματα και νιώθω μια πάλη. Η λογική μου λέει είναι σκαρτος μου κατέστρεψε την ζωή και εμένα μας πήρε η μπάλα όλη την οικογένεια αλλά υποσυνείδητα τον νοιαζομαι, πιθανον για κάποιες στιγμές που ήμασταν μικροί