Τι είναι αυτό που νιώθω;;;;;;
Χαιρετιζω την εκλεκτη παρεα!Ειμαι εντελως καινουργιος στο φορουμ,παρ'οτι το ειχα υποψιν μου και παλιοτερα,όποτε αντιμετώπιζα κάποιο απο τα αγχωτικα θεματα που κατα καιρους με απασχολουσαν!
Για να μην τα πολυλογω,ειμαι 32 ετων καιλαμβανω αγωγη με zoloft εδω και 10 χρονια, λογω κυριως ιδεοληπτικης μορφης αγχους,σαν μια μορφη ψυχαναγκαστικης διαταραχης!Η ιδεοληψια μου ειχε ως εξης:Αν δεν μπορω να ξεχασω το ταδε πραγμα,αυτο θα το σκεφτομαι για παντα,η ζωη μου θα γινει κολαση,θα εξαντλω τη σκεψη μου εκει κλπ!Συγκεκριμενα σχετιζοταν με τη λειτουργια της καταποσης (οσο τρελο η' αστειο και αν ακουγεται αυτο)!Ξερετε,οταν εστιαστει η προσοχη καπου,σε καποιο σημειο του σωματος κ σκεφτουμε οτι μας πιανει φαγουρα,το πιθανοτερο ειναι οντως να μας πιασει!Ετσι και με εμενα..ημουν κρυωμενος μια μερα πριν 10 χρονια περιπου,με κλειστο λαιμο κ αναγκαστικα καταπινα για να τον καθαρισω!Και εκει ξεκινησε το "what if.."Συνειδητοποιουσα ποσο τρελο ειναι αυτο και απο την αλλη βυθιζομουνα σε αυτη τη σκεψη!Το αγχος μου και ο φοβος μου ηταν τρομερος την περιοδο εκεινη!
Εν παση περιπτωσει,μετα απο σωματοποιηση του αγχους αυτου,η σκεψη αυτη περασε,ακριβως επειδη η προσοχη μου στραφηκε στο σωματικο μου προβλημα!Καπου εκει ξεκινησα και τα zoloft που με βοηθησαν πολυ,τα οποια και διεκοψα σχετικα σταδιακα τον περασμενο Φεβρουαριο,χωρις ιατρικη παρακολουθηση,λογω του οτι αισθανομουν οτι η λιμπιντο μου ειχε μειωθει (γεγονος που δεν μου συνεβαινε παλιοτερα)!Επαιρνα σταθερα 250mg τα τελευταια χρονια,οποτε και ημουν πολυ καλα,μεχρι που απο τον περασμενο Νοεμβρη μειωνα τη δοση κατα 50mg μεχρι και το Φλεβαρη που πηρα την τελευταια δοση των 50!Τις πρωτες 20-25 μερες αφοτου τα σταματησα ενιωθα μια χαρα,απλα λογω της προωρης εκσπερματισης που μου παρουσιαστικε,αποφασισα να ξαναπαρω απο μονος μου 50mg και να παραμεινω εκει!
Την τριτη ημερα,αφοτου τα ξαναξεκινησα εκδηλωσα αυπνια και τρομερο αγχος με κλασικους φοβους τυπου "δε θα ξανακοιμηθω ποτε" κλπ!Την απεδωσα στα zoloft και τα ξανασταματησα!Απο τοτε και μετα,σαν να πυροδοτηθηκε κατι μεσ;α μου αρχισα να νιωθω οτι κατα καποιο τροπο το προβλημα ειμαι εγω,αρχισα να σκεφτομαι "ποιος ειμαι";Να συνειδητοποιω οτι βλεπω τον κοσμο μεσα απο τα ματια μου και να νιωθω σε μετριο βαθμο αποξενωμενος και φοβισμενος για ολους και για ολα,ακομα και για την ιδια μου την υπαρξη!Εδω και 2,5 μηνες εχω ξαναρχισει τα zoloft-μετα απο ιατρικη παρακολουθηση- και εδω και 20-25 μερες ειμαι και παλι.στα 250mg!Για ενα διαστημα 2 μηνων και κατι, επαιρνα και μικρες δοσεις αρχικα xanax(0,75 mg) κατοπιν lexotanil και τελος tranxene(5 mg),τα οποια σταματησα-"μαχαιρι" απο το φοβο της εξαρτησης!
Ειμαι σε μια υπαρξιακη κριση(;)Πολλα γεγονοτα ασχημα συνεβησαν στην προσωπικη μου κυριως ζωη τον τελευταιο χρονο αλλα οσο ημουν στα φαρμακα με επηρεασαν φυσιολογικα!Απο τον περασμενο ομως Απριλη ειμαι χαλια,με φοβιζει ΤΡΟΜΕΡΑ αυτο που βιωνω και φοβαμαι μηπως το σταματημα των φαρμακων μετα απο τοσα χρονια δημιουργησε καποια βλαβη σε καποιο κεντρο του εγκεφαλου που οριζει το "ΕΓΩ',τη συνειδηση..δεν ξερω!Συγγνωμη για το σεντονι..καθε ιδεα,προταση,θα μου ηταν πολυ χρησιμη