Originally Posted by
b.m
Καλησπέρα σας
Αποφασισα να γραψω γιατι τελευταια εχουν μαζευτει πολλά μεσα μου και θαλω καπου να τα γραψω και να ακουσω μια 2η γνωμη.
Λοιπον ειμαι αραβωνιασμενη με ενα πολυ καλο παιδι. Η μεταξυ μας σχεση ειναι πολυ καλη, όπως και η σχεση με τα πεθερικα μου.
Αυτο που με "τρωει" χωρις να ξερω το πραγματικο γιατι ειναι οικονομικης φυσης. Ναι ειμαστε και οι 2 ανεργοι, αλλά ειναι πολυ θετικη και υπαρχουν καλες πιθανοτητες να φυγουμε εξωτερικο.
Ομως άλλο οικονομικο θεμα με ενοχλει. Θα τα παρω με τη σειρα.
Οι γονεις του αντρα μου μας εχουν παραχωρησει (γιατι η πεθερα μου βρηκε αλλου δουλεια εκτος θεσσαλονικης και θα εμενε μονος του ο αντρας μου στο πατρικο του) το σπιτι που μενουμε εδω και 4 χρονια. Πριν ομως ξεκινησουμε την συγκατηκηση μας, οπως σωστα θεωρησα και εγω και επραξε ο αντρας μου, ρωτησε τον αδερφο του (επισης παντρεμενο και εκεινη την περιοδο περιμεναν παιδι) αν θελουν να μετακομισουν απο αλεξανδρουπολη για θεσσαλονικη. Ο αδερφος του εκεινη την περιοδο ηταν επισης ανεργος (δουλευε μαυρα για 1-2 κατοσταρικα το μηνα) και η γυναικα του φυσικα σταματησε τη δουλεια. Ουσιαστικα (οπως λεγανε) ζουσαν με τα επιδοματα και τα μαυρα. Η απαντηση ομως ηταν αρνητικη, κυριως απο πλευρας της συνυφαδας μου, μιας και εκεινη στο καφε που τα ειπαμε, ειπε οτι οχι δεν θελουν να μετακομισουν. Ο άλλος δεν ειπε τιποτα. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
Τα πραγματα ομως για αυτους ζορισαν πολυ. Ο πατερας του με εναν ξαδερφο του κινησαν νηματα και του βρηκαν δουλεια πολυ καλη με καλες απολαβες. Στη θεσσαλονικη ομως. Οποτε και 3 χρονια μετα το οχι που ειχαν πει, τωρα (περισυ) αποφασιζουν να ερθουν. Αυτο που με ενοχλησε οταν το εμαθα και συνεχιζει να με ενοχλει ειναι οτι τα ενοικια (και οχι μονο) οταν εμεναν στην αλεξανδρουπολη αλλά και τα ενοικια (και οχι μονο) τωρα στη θεσσαλονικη τα πληρωνει ο μπαμπας των αγοριων(ο πεθερος μου δλδ), ακομα και τωρα που ο γαμπρος μου δουλευει. Αυτο που βρηκα τρομερα απερισκεπτο ειναι οτι οταν μετακομισαν θεσσαλονικη τα πεθερικα δεν εβαλαν κανενα οριο ως προς το ποσο που θα δινουν για νοικι, το οποιο σημερα φτανει τα 400 ευρω, καθως διαλεξαν μια καλη περιοχη της θεσσαλονικης.
Γενικοτερα αυτο που βλεπω ειναι μια αλαζονια και ελαφροτητα του αδερφου του αντρα μου ως προς τα χρηματα που δεχεται απο τον πατερα του. Ενω ο δικος μου δεν δεχεται να παρει λεφτα απο τους δικους του. Δλδ μια μικρη ανακαινιση, βαψιματα κλπ καναμε σπιτι και δεν ηθελε να ζητησει λεφτα απο τους γονεις του.
Περιτο να πω οτι εμας μπορει να μας παραχωρησαν ενα σπιτι, οχι τοσο ανετο, αλλά δεν συμβαλλουν τοσα πολλά οσο στον αδερφο του. Εχω μονο την πλευρα του πατερα μου να βοηθαει σε αυτα. Αντιθετα η πλευρα της οικογενειας της συνυφαδας μου δεν συμβαλει στα εξοδα της δικιας του οικογενειας.
Εντωμεταξυ, οταν ειχαμε κανει μια συζυτηση εγω με τον πεθερο μου, ειπε πως "βοηθαμε οποιον εχει αναγκη". Ελα ομως που εμεις ειμαστε αυτοι που τον τελευταιο καιρο εχουμε αναγκη καθως το αυτοκινητο του αντρα μου τα εφτυσε και θελει πολλα λεφτα για επισκευη. Ελα ομως που τωρα που εμεις εχουμε την μεγαλυτερη αναγκη, ειναι ο θρησκευτικος γαμος του αδερφου του και εχουν ηδη μεγαλα εξοδα για νυφικα, πανηγυρια κλπ και δεν ειναι προθυμοι να τα πληρωσουν ολα για την επισκευη.....
Και αναρωτιεμαι, θα επρεπε τελικά να με ενοχλει που τα πεθερικα μου ειναι τοσο "λαρτζ" στο ενα παιδι και οχι τοσο στο άλλο;