Λοχεία και εκρήξεις οργής
Καλησπέρα σε όλους,
Καινούριος στην παρέα, αλλά πολύ προβληματισμένος με την προσωπική μου κατάσταση. Ελπίζω να ποστάρω στη σωστή κατηγορία, μιας και δεν είμαι σιγουρος για τη διάγνωση του προβλήματος. Αν κάποιος moderator θεωρεί πως ταιριάζει αλλού, ας το μετακινήσει παρακαλώ.
Πρόσφατα παντρεμένος και πλέον με ένα μικρό βρέφος. Γενικά, όλα πήγαιναν σχετικά καλά στη ζωή μας, μέχρι που λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της μικρής μας, μας επισκέφθηκαν οι γονείς μου για να δουν το μωρό, μιας και μένουμε σε πολύ μακρινές πόλεις. Η σύζυγος μου με τους γονείς μου ποτέ δεν είχαν τις πλέον στενές σχέσεις, αλλά πάντα υπήρχε αγάπη και ένα καλό επίπεδο κατά τη διάρκεια των σχεδόν 7 χρόνων που είμαστε ζευγάρι. Όπως είναι φυσικό, ως νέοι παππούδες έπεσαν με τα μούτρα στο μωρό, και η σύζυγος ένιωσε πολλές φορές πως παραμελήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Ένιωσε πως της έδιναν άκυρες συμβουλές και πως την προσέβαλλαν κάποιες φορές. Να αναφέρω πως αυτή προέρχεται από ένα πολύ πιο συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον που τηρεί πολύ περισσότερο τις τυπικότητες.
Λοιπόν, να μην τα πολυλογώ, με το που έφυγαν άρχισε μια γκρίνια σχετικά με τη συμπεριφορά τους ως προς τα εμάς. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ κοινό πρόβλημα. Το θέμα είναι πως αντί να αρχίσει με τον καιρό να εκτονώνεται αυτή η κατάσταση, άρχισε να χειροτερεύει με εκθετικούς ρυθμούς. Χωρίς να έχουν απολύτως καμία επαφή μετά την αναχώρηση τους, η σύζυγος μου άρχισε να αναμασάει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, άρχισε να τα εμπλουτίζει με γεγονότα από το παρελθόν και πλέον, ενώ ήδη έχουν περάσει κάποιοι μήνες, νιώθω πως βρίσκεται σε έναν απόλυτο παραλογισμό. Τους κατηγορεί χυδαία και διαρκώς για ό,τι πρόβλημα έχουμε στη ζωή μας, δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα, δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους και μπορεί στο δευτερόλεπτο να μετατραπεί από μια πολύ στοργική και τρυφερή μαμά και σύζυγος στον δράκο του παραμυθιού που πετάει φλόγες αδιακρίτως. Να συμπληρώσω πως τα τελευταία χρόνια είχε διάφορα προβλήματα με τα εργασιακά της, με την υγεία της μητέρας της κλπ, και θεωρώ πως ήταν ευάλωτη ψυχολογικά, σε συνδυασμό φυσικά με την περίοδο της λοχείας.
Φυσικά, όλο αυτό δεν με έχει αφήσει ανεπηρρέαστο. Είδα ψυχίατρο και άρχισα αγωγή για να μπορέσω να το διαχειριστώ, αλλά η ίδια δεν μπορεί να ακούσει πια ούτε ένα λογικό επιχείρημα σχετικά με την κατάσταση της. Ό,τι και να της πω, ο φταίχτης για όλα είναι ένας: Οι γονείς μου που "μας έφεραν ως εδώ". Τελευταία άρχισε να μιλάει και για χωρισμό, ότι θέλει να βγει στον δρόμο και να ουρλιάζει, άρχισε να σπάει πράγματα, μέχρι και τη λέξη αυτοκτονία ξεστόμισε τις προάλλες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δει ψύχραιμα την κατάσταση της, πόσω μάλλον να την πείσω να δει γιατρό.
Σας θυμίζει, αγαπητοί φίλοι όλη αυτή η ιστορία κάποια συγκεκριμένη ψυχολογική πάθηση; Μου κάνει εντύπωση πως δεν είναι συνέχεια έτσι. Έχει και τις καλές τις στιγμές. Αλλά όταν την πιάνει αυτή η υστερία, δεν ακούει απολύτως τίποτα.
Είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Τέλος, να τονίσω πως μέχρι πριν μερικούς μήνες, δηλαδή πριν την γέννηση της κορούλας μας τα πράγματα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Όλο αυτό εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας.
Τέλος, όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί φίλοι, οι σχέσεις μου με τους γονείς μου πάνε από το κακό στο χειρότερο γιατί πρέπει σε μόνιμη βάση να απολογούμαι για όλο αυτό. Ευτυχώς ειναι άνθρωποι με προσωπική εμπειρία στις ψυχολογικές παθήσεις και το βλέπουν με σχετική κατανόηση.
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση αυτού του μακροσκελούς ποσταρίσματος.