Originally Posted by
John11
Δεν θα πω σκέψεις μου, αλλά θα παραθέσω μια συζήτηση. Επειδή το κείμενο είναι μεγάλο αναγκαστικά πρέπει να κοπεί σε δύο τμήματα.
{Από το βιβλίο "Η αναγκαιότητα της αλλαγής", Κρισναμούρτι, εκδόσεις Καστανιώτη}
Το καταλαβαίνει κανείς ή μόνο εγώ νομίζω ότι το καταλαβαίνω?
Ερώτηση: Κάποτε έπαιρνα ναρκωτικά αλλά τώρα έχω απαλλαγεί. Γιατί φοβάμαι τόσο το καθετί; Ξυπνάω το πρωί παράλυτος από φόβο. Μόλις και μετά βίας μπορώ να κουνηθώ απ’ το κρεβάτι. Φοβάμαι να βγω έξω, φοβάμαι και να μείνω μέσα. Ξαφνικά εκεί που τον διώχνω, ο ίδιος φόβος μ’ αγκαλιάζει, και περνώ μια ολόκληρη μέρα ιδρωμένος, νευρικός, ανήσυχος και στο τέλος της μέρας νιώθω τελείως εξαντλημένος. Καμιά φορά, αν και πολύ σπάνια, με τη συντροφιά λίγων στενών φίλων ή στο σπίτι των γονιών μου αυτός ο φόβος μου φεύγει. Αισθάνομαι ήσυχος, ευτυχισμένος, τελείως ήρεμος. Όπως ερχόμουν σήμερα με το αυτοκίνητό μου, ένιωθα τρομοκρατημένος με τη σκέψη πώς θα ‘ρθω να σας δω, όμως όταν βγήκα και πήγα προς την πόρτα, έχασα ξαφνικά αυτό το φόβο και τώρα έτσι όπως κάθομαι εδώ σ’ αυτό το χαριτωμένο ήσυχο δωμάτιο, αισθάνομαι τόσο ευτυχισμένος και αναρωτιέμαι τι με φόβιζε τόσο. Τώρα δεν αισθάνομαι φόβο. Μπορώ να χαμογελάσω και να πω ειλικρινά: Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω! Όμως δεν είναι δυνατό να μείνω εδώ για πάντα, και ξέρω πώς όταν φύγω, θα με πνίξει πάλι το σύννεφο του φόβου. Αυτό αντιμετωπίζω. Πήγα σε πολλούς ψυχιάτρους και ψυχαναλυτές, εδώ και στο εξωτερικό, αλλά δεν έκαναν τίποτ’ άλλο από το να ξεθάβουν τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας -και τα βαρέθηκα, γιατί ο φόβος δεν έφυγε καθόλου.