Προς χρηστες η πρωην χρηστες ψυχοτροπων ναρκωτικων
Καλημερα, θα ηθελα με αυτο το θεμα να παροτρυνω ατομα που εχουν σχεση με ψυχοτροπα ναρκωτικα (χορτο, lsd, μανιταρια, ακομη και mdma κ.ο.κ.) και παραλληλα παλευουν με καποια διαταρραχη να μοιραστουν τις εμπειριες τους σχετικα με την αντιμετωπιση τους οσον αναφορα το ''συνδιασμο'' και των δυο αυτων καθως και με την θεραπεια (φαρμακα, ψυχολογοι κτλ) οπως επισης και ισως να δωσω αφορμη για καποιες ενδιαφερουσες σχετικες συζητησεις.
Ελπιζω, καθ'οτι ειμαι και νεο μελος να μην παρεξηγηθει το θρεντ ως φακελωμα η κατι αντιστοιχο. Με ενδιαφερει πραγματικα η ανταλλαγη εμπειριων και σκεψεων γυρω απο το θεμα, καθως υπαρχουν και ελαχιστα αντιστοιχα θεματα γενικα στο διαδυκτιο, στα ελληνικα.
Θα κανω την αρχη!
Εχω διαγνωσθει με κλινικη καταθλιψη, διαταρραχες πανικου και αγοραφοβιας καθως και διαταρραχες προσωπικοτητας, τις οποιες δεν ετυχε να αναλυσω περισσοτερο με ειδικο. Το πρωτο πενταμηνο μαζι με SSRI επαιρνα και ζαναξ, πλεον, εδω και 1,5 χρονο πινω μονο αντικαταθλιπτικα.
Πινω χορτο εδω και 10 χρονια, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να πω οτι εχω κανει εντονη χρηση. Συγγεκριμενα, θα ναι μαξιμουμ 6 οι φορες που εχω κανει καθημερινη η σχεδον καθημερινη χρηση, και αυτο οχι για περισσοτερο διαστημα 1-2 μηνων και εχοντας προηγηθει και ακολουθησει μεγαλο οφφ. Σε ολο το υπολοιπο διαστημα η συχνοτητα χρησης ειναι απο δυο φορες τη βδομαδα μεχρι 1 φορα το μηνα. Και οταν λεω πινω, ειτε καθημερινα ειτε σπανια το πιωμα μου μεσα σε μια ολοκληρη μερα θα ειναι MAX 10 τζουρες καθως 3 τζουρες για μενα ειναι ενα ολοκληρο βαρυ τσιγαρο - για καποιο λογο, οσο περιεργο και αν φανει την ακουω παρα πολυ ευκολα και πααρα πολυ!
Απο τον 2ο χρονο χρησης αποφασισα οτι ειμαι απο τα ατομα που δεν θα πρεπει να πινουν καθολου, μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι με εχει καταστρεψει οσον αφορα τις διαταρραχες αλλα και σε πολλα αλλλα θεματα, παρ'ολ'αυτα, οσο το φοβαμαι αλλο τοσο τ'αγαπαω και με βρισκω ψυχολογικα εξαρτημενη.
Επισης ειμαι απο τα ατομα που το θεωρουν καλο, με την εννοια οτι σου ανοιγει το μυαλο, συνειδητοποεις σωστα πραγματα κτλ, αλλα οτι αυτο συμβαινει μεχρι ενα σημειο και εννοειται με μετρο. Απο ενα σημειο και μετα δε σου δινει ουσιαστικα, σου παιρνει μονο.
Αλλα πως διαολο καταφερνεις να μη το θελεις καθολου στη ζωη σου, οταν ξερεις και τη γλυκα του, και ξερεις και οτι καποια συγκεκριμενα πραγματα που τυχαινει να ειναι και αγαπημενα (πχ μουσικη,χορος,γελια) δεν μπορεις να τα βιωσεις το ιδιο χωρις αυτο - ακομη και μετα απο μεγαλα οφφ;
Το εχει καταφερει κανεις;
Εδω, παιζει και σημαντικο ρολο ο περιγυρος, που φανταζομαι σε πολλους ακομη -ειδικα σε μικρες ηλικιες- τυχαινει ολοι οι ενδιαφεροντες για μας ανθρωποι που γνωριζουμε να πινουν, ειτε χορτο, ειτε παραισθσιογονα κτλ. Αυτο πως αντιμετωπιζεται; Γιατι προφανως οσο σπανιοτερα το βλεπεις, τοσο ευκολοτερα το ξεχνας.
Επισης, οσο και να το αγαπαω/υποστηριζω σε φασεις ειμαι και απολυτη στο οτι αν εχεις προδιαθεση η ηδη καποια διαταρραχη ειναι σχεδον οτι χειροτερο μπορεις να κανεις στον εαυτο σου (μεσα και τα υπολοιπα ψυχοτροπα ναρκωτικα).
Προσωπικα ειμαι σε φαση που διανυω το μεγαλυτερο μου οφφ, σχεδον 6 μηνες κι εχω πιει απο 1-2 τζουρες 4 φορες. Μετα απο επαναλαμβανομενα καταθλιπτικα επισοδεια και πανικους το πηρα αποφαση να κοψω και το καταφερα, εχοντας βεβαια τρομερη υποστηρηξη απο τον περιγυρο και αλλαζοντας τον τροπο ζωης μου και αποφευγοντας εντελως καταστασεις που το περιεχουν.
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ και η ζωη μου χωρις αυτο ειναι ξενερωτη, εχω κοψει δραστηριοτητες που πραγματικα με γεμιζουν και μου κανουν καλο (πχ λατρευω ηλ.μουσικη,λατρευω να χορευω, αλλα λογω αγοραφοβιας - ελλειψης αυτοπεπιθησης δεν παω πλεον σε παρτυ - δε σηκωνω και το αλκολ,εχω κατεστραμενο στομαχι), γελαω εντονα σπανια κ.α. Παρολ'αυτα μου εχει κανει εξαιρετικο καλο που δεν πινω, οσον αφορα καταθλιψη,αγχος,υπεραναλυσ η κλπ.
Τωρα το καλοκαιρι σκοπευω να πινω, οσο λιγοτερο μπορω βεβαια, καθ'οτι θα ειμαι 1 μηνα ελευθερο καμπινκ + 3 psy festivals και...οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει..
Επειδη μου βαζει πολυ αγχος στην αρχη και στο ξενερωμα και ενιοτε και badtrips (το ενδιαμεσο ειναι ωραιο :p), εχω βρει μια λυση την οποια ΔΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ και ουτε τη θεωρω εξυπναδα για μενα, ειναι ομως λυση, οταν πινω εκτος απο πολυ ελαφρυα τσιγαρα πινω και μισο ζαναξ, κι ετσι τη βγαζω καθαρη. Προφανως δεν ειμαι πριφανη γι'αυτο, απλως απο τη στιγμη που το χρειαζομαι και το θελω παρα πολυ σε καποιες φασεις, τουλαχιστον ετσι μειωνω τα αρνητικα τα οποια με συντροφευουν και τις επομενες μερες, οχι μονο εκεινη τη στιγμη.
Αναφερω απλως οτι εχω δοκιμασει 7 φορες mdma, τιποτ'αλλο, και οτι θελω πολυ να δοκιμασω μανιταρια αλλα φοβαμαι. Δεν αναλυω κατι πανω σ'αυτα γιατι εχω ηδη γραωει πααρα πολλα και δεν θελω να κουρασω η να αποτρεψω κοσμο να ασχοληθει με το θεμα!
Ελπιζω καποιοι απο σας να το βρειτε ενδιαφερον θεμα για μοιρασμα και συζητηση ακομη και αν δεν ταυτιστειτε!