Ο σύντροφός μου θέλει να μεταναστεύσει... Εγώ πάλι όχι.. Τι κάνω;
Καλησπέρα σε όλους
Βρίσκομαι σε μια σχέση τα τελευταία 12 χρόνια, από τα 17 μου μέχρι και τώρα που είμαι 29. Συζούμε τον τελευταίο ένα χρόνο με τον σκυλάκο μας μαζί , χωρίς κάποια επίσημη δέσμευση και χωρίς παιδιά.
Λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σύντροφός μου σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Εμένα, παρόλο που ίσως έχω και περισσότερα εφόδια (έχω ένα πτυχίο ΑΕΙ, εκείνος είναι απόφοιτος γυμνασίου και πρόσφατα τέλειωσε μια σχολή ανδρικού κουρέματος) το ενδεχόμενο της μετανάστευσης με φρικάρει.
Καταλαβαίνω οτι εδώ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μας, εγώ μετά βίας παίρνω 400 ευρώ ούσα ημιαπασχολούμενη, ενώ εκείνος άνοιξε δικό του κουρείο πριν 3 μήνες αλλά μεροκάματο γιοκ ακόμα, ενώ τα τεβε-ικα-εφορίες αυξάνονται και πληθύνονται... Πριν απ'αυτό έπαιρνε 900 ευρώ στη δουλειά που ήταν οπότε μας έφταναν και μας περίσσευαν στην κυριολεξία. Τώρα χωρίς βοήθεια από τους γονείς μας δε θα είχαμε ούτε να φάμε.
Παρόλα αυτά όμως και παρόλο που είμαι μαζί του 12 χρόνια δεν ξέρω αν μπορώ να τον ακολουθήσω. Δεν ξέρω αν μπορώ να αφήσω πίσω τους γονείς και τον αδερφό μου, γιατί παρόλο που έχω μετακομίσει μόλις 10 λέπτα από αυτούς και 1 φορά τη βδομάδα πάω και του βλέπω, ακόμα υπάρχουν στιγμές που μου λείπουν. Ακόμα υπάρχουν φορές που πάω να τους δω και δε θέλω να φύγω που λέει ο λόγος. Νιώθω πολύ έντονα συναισθηματικά μαζί τους και θέλω να ξέρουν οτι θα είμαι κοντά τους όταν αναπόφευκτα θα έρθει η στιγμή που θα με χρειαστούν... Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου ούτε και τη σχέση μου με τον Μ. πάνω από αυτούς.
Επιπλέον, δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα κάνω παιδί κάποια στιγμή και δεν θα είναι εκεί να μοιραστούν τη χαρά μου ή να με βοηθήσουν αν το χρειαστώ. Και μόνο που σκέφτομαι οτι ο Μ. μπορεί πχ να δουλεύει κι εγώ να είμαι όλη μέρα με ένα βρέφος κι ένα σκυλί κλεισμένη σε ένα σπίτι και σε μια μουντή χώρα που δε θα έχω κανέναν άλλον, τρομάζω, νομίζω οτι δε θα τα καταφέρω αλλά τότε θα είναι αργά...
Από την άλλη... 12 χρόνια σχέσης είναι αυτά. Όχι πολύ αγγελικά πλασμένης σχέσης βέβαια, μιας και μόλις πριν μια βδομάδα ήμουν έτοιμη να τα μαζέψω και να φύγω (για άλλο λόγο), αλλά είναι σχεδόν η μισή μου ζωή. Θα μπορέσω να σταθώ ποτέ όρθια αν χωρίσω; Είναι λόγος αυτός για να χωρίσω;
Ίσως η προφανής απάντηση είναι να δοκιμάσω κι αν δεν μου αρέσει η ζωή μου εκεί σηκώνομαι και φεύγω... Δεν ξέρω καν αν θέλω να βάλω τον εαυτό μου σ'αυτή τη διαδικασία... Φοβάμαι οτι ίσως κατηγορηθώ οτι δεν τον αγαπάω αρκετά για να τον ακολουθήσω, αλλά πιστεύω οτι 12 χρόνια τωρα το έχω αποδείξει και με το παραπάνω..
Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω... Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ για το χρόνο σας :)