Ερώτηση προς μητέρες με χρόνια κατάθλιψη/διπολισμό
Με προβληματίζει παρα πολυ το θέμα της μητρότητας.Ενταξει αυτη τη στιγμη η ψυχολογια μου ειναι στον πατο(λογο που περναω και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ στα προσωπικα μου)και δεν το σκεφτομαι καν.Ομως στο μελον αν τελεικα σταθω στα ποδια μου ισσως να το τολμήσω.Και λέω ισσως γιατι ειναι πολυ πιθανο καποια στιγμη να να ξαναπιασω πατο,και μετα τι γίνετε?παραδειγμα ετσι οπως ειμαι τώρα νωμιζω πως το παιδι θα μου ηταν βαρος.(αφου και τον εαυτο μου με το ζορι τον φροντίζω).
Σε θεματα παιδιων παντα ημουν πολύ απόλυτη.ενα τεραστιο ποσοστο ευθίνης στη διαμορφωση της ψυχοσυνθεσης του παιδιου το κατέχει ο γονιος.ειναι κυρίως αυτα που εκπέμπει.Η προσποιηση απεναντι στα παιδια δεν "πιανει".διαισθάνονται τα πάντα .
Δεν θέλω να φερω μια ακομη ψυχη στον κοσμο κα(ισσως)ι να καταριετε την ωρα που γενηθηκε(οπως κανω εγω).Απο την αλλη αν ειμαι καλα ψυχολογικα ξερω πως θα ήμουν παρα πολυ καλη μητερα με σωστες μεθοδους και τροπους προσέγγισης.(ειμαι 30 ετων και αρχιζει η αντιστροφη μετριση βιολογικα).
Ηθελα να ρωτήσω ολες εσας της μητέρες που ειχατε τους ιδιους ενδιασμους με μενακαι τελικα το τολμισατε. Υπηρξαν ή υπαρχουν καποιες στιγμες που λετε πως θα ταν καλυτερα χωρις αυτο ?τα παιδιά(που ειναι πλέων ενηλικα) σας τι χαρακτηρα διαμορφωσαν?
Ή οι γυναικες που ποτε δεν το τολμισατε τελικα το μετανιωσατε?ή κρίνετε πως ετσι ειναι καλύτερα?
Παρακάλω βοηθηστε στον τοσο σημαντικο προβληματισμό μου.οι αποψεις σας και η δικες σας ιστοριες θα βοηθησουν..
Ευχαριστώ