Ξανα εδω- αγχος-ψυχοσωματικα
Να'μαι παλι εδω λοιπον!
Να ενημερωσω αφενος και αφετερου για να ζητησω και παλι τις χρησιμοτατες συμβουλες σας...
Για οσους δεν γνωριζουν λοιπον απο τον Φεβρουαριο πασχω απο διαταραχη πανικου, γενικευμενη αγχωδης διαταραχη και ηπια καταθλιψη.
Μετα την εξεταστικη μου ειχα οσο χρονο ηθελα να αφιερωσω στις σκεψεις μου και στο κουβαρι που εχω μεσα στο κεφαλι μου. Ετσι και εκανα λοιπον και συνειδητοποιησα ποσο μονος αισθανομαι, ποσο πληγωμενος και ποσο παραπονεμενος σε πολλα θεματα απο ανθρωπους και την ζωη γενικοτερα...
Οι φιλοι μου το επιβεβαιωσαν αυτο περιτρανα ξεχνοντας με, ορισμενοι, οτι τους ζητουσα επανελλημενα να παμε διακοπες.
Την μια φορα που πηγα περασα εφιαλτικα απο την αποψη οτι υπηρχε ενταση και καυγαδες-θαψηματα πισω απο την πλατη μου (μην με ρωτατε γιατι πηγα, ηταν λυση αναγκης και ηθελα να αλλαξω παραστασεις, να το τολμησω και να παω καπου μακρυα απο το σπιτι). Με αυτα και με κεινα εκανα ενα ξεκαθαρισμα φιλων απο την μια και απο την αλλη εδειξα χωρις καμια αναστολη τα συναισθηματα που μου δημιουργησαν ανθρωποι που με πληγωναν-προσεβαλαν εκεινη την στιγμη, πραγμα ακρως ανακουφιστικο (και ας υπαρχει το ρισκο να τους χασεις... ορισμενους οντως τους εχασα αλλα καταλαβα και ποσο μικρη ηταν αξια τους εν τελει).
Αποφασισα να μην πνιγω στον θυμο μου και να τον εκτονωσω παραγωγικα, οπως συζηταμε και με την ψυχολογο μου, στην εξεταστικη μου. Ετσι και εκανα λοιπον και πηγα εδωσα 2 μαθηματα, τα αποτελεσματα θα φανουν... Χανω ετος παρ'ολα αυτα εξαιτιας του οτι περισυ στην κυριολεξια απλα επιβιωνα και δεν παρακολουθουσα την σχολη μου οσο ημουν εκει λογω αγχους και των συναισθηματων μου...
Τα αποτελεσματα θα τα ξερω κατα τον Οκτωβριο της προσπαθειας μου... (εχω και αλλο ενα μαθημα που θελω να δωσω)
Τελος παντων...
Ο μεγαλος μου φοβος ομως παραμενει. Παρ'ολο που εχω καταφερει για την ωρα να σταματησω την συνδεση καταστασεων με τις κρισεις πανικου φαινεται να μην μπορω να το καταφερω με το γυμναστηριο.
Με την γυμναστικη δεν εχω κανενα θεμα, καθως οσες φορες εκανα σπιτι μου η καπου απομερα εξω δεν ειχα σχεδον κανενα προβλημα...
Στο γυμναστηριο ομως με πιανει τρομερος φοβος... Καταλαβαινω οτι εχει να κανει με τον κοσμο-περιβαλλον αλλα απο την αλλη δεν διαθετω τα οργανα που θα ηθελα σπιτι προκειμενου να γυμναστω εντατικα και πραγματικα ρε γαμωτο μου με ευχαριστει και μου γεμιζει μπαταριες... Το καλοκαιρι που πηγαινα παρα το αγχος μου οταν γυρνουσα ενιωθα πολυ καλα και ανανεωμενος... Τωρα που φθινοποριαζει ομως σιγα σιγα και μικραινουν οι μερες χανεται και η τοσο μεγαλη τολμη μου (με πιανει η μελαγχολια του φθινοπορου και ειμαι απομακρος, αποτομος, μελαγχολικος κλπ).
Καμια ιδεα οσο αναφορα τι να σκεφτομαι η τι μπορει να φταιει και με παει τοσο πολυ κοντρα ο εαυτος μου σε αυτο το ζητημα;
Την τελευταια φορα που πηγα μεχρι και τα λογια μου μασουσα, ενιωθα οτι δεν μου βγαινει μιλια και οποτε μιλουσα ηταν σαν ψυθιρος και τραυλιζα κι ολας ( να μου λενε καλημερα πχ και να απανταω καλημμμερα, οχι τραυλισμα ακριβως.. σαν να κολλουσα σε καποιο γραμμα της λεξης). Κατα τρομαξα εννοειται και μετα ουτε στο ποδηλατο δεν μπορουσα να ανεβω για να γυρισω σπιτι...
Γενικα καθε φορα με πιανει ζαλη, μουδιαζει το στομα μου, θελω να βαλω τα κλαμματα, το στομαχι μου σφυγγεται κανω σκεψεις οτι θα πεσω απο τις σκαλες και θα γινω ρεζιλι, θα λιποθυμησω και θα ειμαι ''βαρος'' οτι θα με κοιτανε σαν καημενο κλπ...