Θέλω να βρω την χαμένη μου νιότη... είπε
ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ - ΑΛΚΟΟΛ - ΟΥΣΙΕΣ - ΥΠΟΤΡΟΠΗ
Γεια σας,
είμαι ένας άνθρωπος που συνειδητοποίησα την δυναμική της Διπολικής Διαταραχής την τελευταία 10ετία με όλα όσα αυτή έφερε ή πήρε στην/από την ζωή μου. Την έζησα και την ζω μαζί με 3 αγαπημένα μου πρόσωπα, ένα εκ των οποίων, ευτυχώς για εκείνο, έχει βρει μία ισορροπία τώρα πια. Αρχικά παρουσιάστηκε στην ζωή μου ως ποίηση και μυθιστόρημα, έπειτα έγινε μουσική και ακολούθως κληρονομιά... Με τα δύο άτομα έζησα τον έρωτα ενώ το 3ο άτομο είναι πρώτος μου ξάδερφος. Ήθελα να θέσω μία βάση ως προς τις προλαμβάνουσες μου σε σχέση με τα διπολικά άτομα, αλλά δεν θα σταθώ στο πως εγώ το βιώνω (ίσως σε κάποιο άλλο ποστ).
Η ερωτική σχέση που είχα με τον καλοσυνάτο μου γίγαντα μετρά 7 προς 8 χρόνια, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν είμαστε μαζί. Σε ένα επισόδειο μανίας έφυγε από το σπίτι μας και την σχέση μας αναζητώντας την χαμένη του νιότη όπως μου είχε πει τότε. Και τότε τον αγαπούσα, τώρα περισσότερο. Δυστυχώς σήμερα παλεύει και πάλι με υπομανία, μετά από ένα ισοπεδωτικό διάστημα κατάθλιψης, όπου αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στην ζωή του. Η εξάρτηση του από το αλκοόλ είναι δεδομένη. Οι καταχρήσεις είναι στην καθημερινότητα του. Είναι οργισμένος και υπερκαταναλωτικός. Με την αγωγή ενδέχεται να υπάρχει ασυνέπεια. Ξέρω πως τώρα δεν ακούει κανέναν και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε προτροπές ή συμβουλές. Όσες φορές προσπάθησε να ακολουθήσει κάποια διαδικασία θεραπείας (πέρα από φαρμακευτική) έχει τόση θλίψη και οργή μέσα του που αυτό που έγινε στην τελική ήταν σαν κάποιος να του ξύνει τις πληγές χωρίς να μπορεί να του τις επουλώσει. Έχω στρέψει όλη μου την προσοχή στο αλκοόλ επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ο αλκοολισμός είναι η αιτία που δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι δέσμιος σ αυτή την εξάρτηση και δεν μπορεί να διαχειριστεί την διαταραχή του, ούτε να δουλέψει για να έχει μία καλή καθημερινότητα.
Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από συνεξάρτηση (πρόσφατα πληροφορήθηκα για τον όρο) και θέλω και έχω την ανάγκη να τον βοηθήσω. Όχι γιατί την είδα σωτήρας αλλά επειδη τον αγαπάω.
Περιμένω μέρα την μέρα και μετράω τον χρόνο για να περάσει αυτό το επισόδειο. Προσεύχομαι να μην τεθεί θέμα για την σωματική του ακεραιότητα και για να μην πληγώσει άλλους άθελα του.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς τον αλκοολισμό με θεραπεία σε συνδυασμό με την Διπολική Διαταραχή και με δεδομένη την πλήρη άρνηση του ατόμου να συνεργαστεί;
Η όποια κατάθεση της δικής σας εμπειρίας θα είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ