Originally Posted by
Natalia_sups
Μελινα θέλω να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη και να ξέρεις πως υπάρχει υγιής διεξοδος ακόμα και αν δεν τη βλέπεις τώρα. Δεν ειναι αλαζονικο να πιστεύεις ότι μπορείς να προβλέψεις όλες τις πιθανές εκβασεις στη ζωή σου;
Νομίζω πως παρα το πώς νιώθεις, το λογικό κομμάτι της σκέψης σου που δεν επηρεάζεται από άσχημα συναισθηματα συμφωνεί με αυτό. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τιποτα, ούτε και για τα μαυροτερα καταστροφικοτερα σενάρια που έχεις στο μυαλό σου λοιπόν, τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Οπως πιστεύεις ότι δεν μπορείς να είσαι συνέχεια ευτυχισμένη σου εγγυωμαι ότι δεν μπορείς να είσαι συνέχεια τόσο δυστυχισμένη. Καμιά κατάσταση δεν ειναι αδιεξοδη, είμαι πεπεισμενη για αυτο. Κανείς δεν είναι ένα άχρηστο τίποτα αν δεν θέλει να είναι, είμαι σιγουρη και για αυτό. Απλά δεν έχουν όλοι τα θετικά ερεθίσματα από το περιβάλλον τους για να το θελησουν/πιστεψουν/εφαρμοσουν. Από όσους δεν τα έχουν κάποιοι πεισμωνουν και κάποιοι πιο ευαίσθητοι παραδινονται. Γιατί να εφαρμόσεις η ίδια στον εαυτό σου την απόρριψη της οποία έχεις νιώσει δέκτης από άλλους;
Ας πιάσουμε τώρα το κομμάτι της αυτοκτονίας...ίσως είναι χαζό αυτό που θα σου περιγράψω αλλά εμένα με βοήθησε όταν ήμουν στο χείλος του γκρεμού και όχι απλά ήθελα, είχα σχεδιάσει δύο τρόπους. Είχα πολύ καιρό να σκεφτώ και εφόσον το είχα αποφασίσει δε βιαζομουν ούτε ένιωθα κάποια παρόρμηση, ήμουν ήρεμη μέσα στη παραίτηση μου. Και καθώς στριφογυριζε ή σκεψη στο μυαλό μου οτι αυτό είναι, θα γίνει, ειμαι στη τελική ευθεία αναρωτηθηκα ποιος είναι ο πραγματικος λόγος που θέλω να το κάνω. Ρωτησα τον εαυτό μου θέλω να πεθάνω; Ή κάτι άλλο; Και απάντησα πως οχι δεν θέλω να πεθάνω, απλά θέλω άλλη ζωή, αυτή που έχω με θλιβει, με πνίγει, είμαι εγκλωβισμένη. Θα ήθελα να πεθάνω αν είχα μία ζωή διαφορετική; Οχι. Σκεψου τι σε θλιβει; Τι σε πνίγει; Αν δεν το είχες αυτό θα ήθελες να πεθάνεις; Αν δεν ήταν ο αδερφός σου αρρωστος και είχες υγιείς σχέσεις και έκανες πραγματα που σε γεμίζουν αν ειχες βρει ποια ειναι και αν ενιωθες καλύτερα γενικά θα ήθελες να πεθάνεις; Απάντησε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου. Και μετά απάντησε στον εαυτό σου γιατί να του στερησεις την ευκαιρία; Έχεις αρκετή ζωή μπροστά σου για να δοκιμασεις να την κάνεις όπως θες. Δεν είναι η ζωή που δεν θες, είναι η ζωή που έχεις που δεν θες. Ε άλλαξε την, γιατί να απαρνηθείς τη ζωή γενικότερα;;
Τώρα το ξέρω δεν έχεις το κουράγιο...αλλά ξεκινα από την απλή σκέψη οτι καλύτερα ζωντανή αλκοολική ***** στη βενεζουελα παρά νεκρή και τελος. Το ξέρω. Ειναι ηλίθια σκέψη. Αλλά εγώ στην αρχή αυτή τη σκέψη έκανα. Αφού υποτίθεται οτι δεν με νοιάζει η ζωή/δεν τη θέλω, γιατί να μην παραιτηθω/κανω ότι να ναι; Γιατί να μη σηκωσω τα λεφτά της οικογένειας μου και να μη φύγω όπου στο διάολο να ναι χωρίς αίσθηση κινδύνου; Εχει διάφορα αν πεθάνω από τα ίδια μου τα χέρια ή από βλακεία ενώ δοκίμαζω κάτι διαφορετικό αφού αυτή ουτως ή άλλως είναι η πρόθεση μου; Σκέφτηκα πως δεν έχει διαφορα. Και μετά σκεφτηκα ότι φυσικά αυτό που περιγραφω είναι τρελό και ΔΕΝ το θελω...και ότι καλύτερα να δοκίμασω σιγά σιγά χωρίς μεγάλες προσδοκιες από τον εαυτο μου να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Και πιστεύω το ίδιο θέλεις και εσύ.
Έχω και εγώ άρρωστο αδερφο...έχω ζησει τρελα σκηνικα... έχω κάνει και εγώ λάθη στη προσωπική μου ζωή...έχω και εγώ περίεργη σχέση με την οικογένειά μου. Αλλά επαψα να τα χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία για να βολευτω στην μιζέρια μου, εσύ μπορείς να επιλέξεις Μελινα τη πορεία σου, ποτέ δεν είναι αργα, κάνεις δεν είναι καμμένο χαρτί, αυτά είναι σκέψεις πάνω στη μαυριλα...αλλά φεύγει η *******, στο υπόσχομαι. Απλά δες τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό...Όσο κουρασμένη και μπουχτισμενη και αν εισαι, δεν είσαι έρμαιο κανενός αν δε θέλεις να εισαι, μην υιοθετείς το σκεπτικό του θύματος....