Βοήθεια για τη φίλη μου, αλλά και προσωπική
Γειά σας,
Θα ήθελα τι γνώμη κάποιου όσο αναφορά το παρακάτω. Η καλύτερή μου φίλη έπαθε σοβαρή κρίση πανικού πριν από 2 χρόνια όταν κάτι πήγε στραβά στη δουλειά της. Απευθήνθηκε σε ψυχίατρο ο οποίος της έδωσε αγωγή φαρμάκων που έπερνε για ένα χρόνο και βάλε, με σταδιακή μείωση. Σιγά σιγά το ξεπέρασε και κατάφερε να ξαναβρεί δουλειά στο αντικελιμενό της και μάλιστα σε τομέα που η ίδια μου είπε πρόσφατα πόσο πολύ της άρεσε.
Όλα καλά μέχρι πριν από κανένα μήνα όπου μετά από κάπια πιεστική κατάσταση στη δουλειά της ξαναάρχισε να έχει τις ίδιες φοβίες και πανικό. Ξαναπήγε στον γιατρό της που της ξαναέδωσε φαρμακευτική αγωγή. Σε συζήτησή μας μετά που τη ρώτησα αν σκέφτηκε την περίπτωση ψυχολόγου, μου είπε ότι ρώτησε για αυτό τον γιατρό της και της απάντησε ότι ένας ψυχολόγος δεν θα της πει τίποτα διαφορετικο-δεν θα της προσφέρει τίποτα παραπάνω. Σημειωτέον ότι αφού τη ρώτησα, ο ψυχίατρος δεν της δίνει κάπια συμβουλή, μόνο τα φάρμακα και τη ρωτάει πως αισθάνεται.
Επίσης εκείνη πιστεύει πως αν αρχίσει να πηγαίνει σε ψυχολόγο θα τον/την χρειάζεται συνέχεια και βέβαια ανυσηχεί για το κόστος μια που δεν έχει οικονομική άνεση γενικότερα.
Τι πιστέυετε? Είναι σωστός αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης? Όντος ο ψυχολόγος δεν μπορει να βοηθήσει? Πως μπορώ να την κάνω να το αποφασίσει ή έστω να το σκεφτεί σοβαρά? Έχω ακούσει διάφορα για τους ψυχιατρους και τα φάρμακα...........
Μπορεί κάπιος που ξέρει ή έχει παρόμοια εμπιρεία να μου δώσει καμία ιδέα για το πως να τη βοηθήσω? Αυτό που της πρότεινα ήταν αν βρίσκαμε κάποιο ειδικό να πηγαίναμε μαζί μια που κι εγώ χρειάζομαι συμβουλές και υποστίριξη για δικά μου θέματα, αλλά όπως κια εγώ ανυσηχεί για το κόστος και δεν πιστεύει ότι γίνεται μέσω ταμείων.
Διάβασα και τηω ιδέα για τη λίστα με τις δωρεάν υπηρεσίες. Αν γινόταν να δημιουργηθεί θα ήταν μεγάλο βοήθημα πιστεύω για πολύ κόσμο.
Αυτά. Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας όποιοι διαβάσατε.