ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΎΜΕ?
Καλησπέρα παιδιά.Θέλω να σας πω πως αντιμετωπίζω εδώ και ένα διάστημα ιδεοληπτική διαταραχή με έμμονες σκέψεις και ιδέες.Όλα αυτά άρχισαν εδώ και ένα 6μηνο και όσο περνούσε ο καιρός τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα στο να μου επηρεάζουν τις σχέσεις μου την δουλεία μου δηλαδή την καθημερινότητα μου. Στην αρχή μου ήταν ήπια ερχόταν για πολύ λίγο σκέψεις αλλά τώρα είναι σχεδόν όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι σκέψεις είναι πάρα πολλές χιλιάδες μπορώ να πω.Ότι πχ μπορεί να τρελαθώ ότι μπορεί να χάσω τον έλεγχο και να κάνω κάποιο κακό σε γνωστούς μου σε άγνωστους ή σε μένα.Και μετά με πιάνει φόβος σχεδόν βιώνω κρίση άγχους. Φοβάμαι αιχμηρά αντικείμενα και τέτοια. Ότι μπορεί να είμαι ομοφυλόφιλος ότι δεν θα μπορώ πλέον να οδηγώ. Με πιάνουν ιδεοληπτικές εικόνες.Μοτίβα τραγουδιών έρχονται στο μυαλό μου.Να πω ότι υπέφερα και πριν 4 χρόνια από κρίσης πανικού αλλά τις είχα ξεπεράσει σε έναν βαθμό όπως και την αγοραφοβία όχι όμως 100%. Και πριν 1 χρόνο έχασα τον πατέρα μου και αυτό όλο με επηρέασε ψυχολογικά πιστεύω.Γιατί βασιζόμουν πολύ πάνω του και με βοηθούσε πάντα ψυχολογικά. Φάρμακα δεν έχω δοκιμάσει αλλά το σκέφτομαι πλέον.Έχω κάνει 3 συνεδρίες με ψυχίατρο και μου χορήγησε SOLBEN(παροξετίνη). Ακόμα το σκέφτομαι να πάρω αλλά όσο πάει γίνεται δύσκολο. Επηρεάζομαι από αρνητικές ειδήσεις αποφεύγω ταινίες μην επηρεαστώ.Μόνο για καφέ βγαίνω πλέον. Οι καλοί μου φίλοι το ξέρουν αλλά ο καθένας έχει τα προβλήματά του και μου λένε έλα ξέχασε το και τέτοια.Και τώρα που γράφω εδώ δεν ξέρω αν κάνω σωστά η λάθος γιατί ίσως επηρεάζομαι. Τέλος πάντων θα ήθελε να μου πείτε αν η μόνη λύση είναι το φάρμακο όπως μου λέει ο γιατρός ή ο χρόνος, διατροφή και γυμναστική μπορούν να με βοηθήσουν? Θέλω γνώμες από κάποιον με παρόμιες εμπειρίες να μου δώσει κουράγιο.Απορώ πλέον γιατί σκέφτομαι έτσι.Πόσο έφτασα ως εδώ να φοβάμαι την ζωή τόσο. Με πιάνουν και υπαρξιακά και τέτοιες μαλακίες. Δεν είναι ήρεμο το μυαλό. Σκέψεις σκέψεις σκέψεις χωρίς ουσία ανόητες και ανηπόφορες. Αυτά μάγκες. Καλά να περνάτε και καλή δύναμη σε όλους!