Βοηθεια για στηριξη συντροφου εξαρτημενου απο το τζογο
Σας γραφω γιατι πραγματικα θα ηθελα τη βοηθεια σας σε οτι αφορα την εξαρτηση του συντροφου μου απο τον τζογο! Η σχεση ειναι σχετικα προσφατη, τους δεκα τελευταιους μηνες περιπου, ομως προσφατα παραδεχθηκε πως εχει θεμα με τον τζογο..
Η σχεση αυτη καθεαυτη ειναι περιπλοκη καθως ο συντροφος μου εχει και μια αλλη σχεση με μια κατα πολυ νεοτερη γυναικα, τελειως διαφορετικου μορφωτικου επιπεδου απο το δικο μου.Ειναι μια κοπελα που μετα βιας εβγαλε το σχολειο απο ενα ΕΠΑΛ, δεν εχει κανενα εφοδιο για να εχει μια σταθερα και καλα αμειβομενη εργασι και για την οποια το μονο που νιωθει ο συντροφος μου ειναι ευθυνη καθως την εχει εκθεσει κοινωνικα και πρεπει να την αποκαταστησει καθως δεν εχει αλλη διεξοδο στη ζωη! Εμαθα γι αυτην την παραλληλη σχεση αργοτερα καθως και οτι στα 8 χρονια που ειναι μαζι παντοτε ηταν και με καποια αλλη ταυτοχρονα. Βλεποντας την εξαρτηση του απο το τζογο συνειδητοποιω πως και η δικη μας σχεση εντασσεται σε αυτο το μοτιβο συμπεριφορας καθως του προκαλει ακριβως τα ιδια συναισθηματα εξαρσης και απελευθερωσης ενδορφινων που δημιουργει και ο τζογος...Μετα απο την παραδοχη του για το προβλημα και τη διαθεση του να βοηθηθει ομως δεν μπορω παρα να τον βοηθησω. Εχω ηδη καλεσει στο ΚΕΘΕΑ για να ζητησω βοηθεια απο τις ομαδες στηριξης αλλά αυτο που τριγυρνα στο μυαλο μου ειναι πως πρεπει να χωρισουμε καθως αυτο θα ειναι και το πρωτο βημα αναληψης ευθυνης προσωπικης απο τη μερια του. Αναληψης ευθυνης να συνεχισει με την επιλογη που εχει κανει με την αλλη κοπελα αφου διατεινεται πως οσο καο να θελει να ειναι μαζι μου πρεπει να αποκατασρησει την κοπελα που εχει εκθεσει και για την οποια ηταν ο πρωτος της!
Ξερω βεβαια πως η αλλη δεν μπορει να τον στηριξει συναισθηματικα , αλλά καθολου ομως! Το μονο πραγμα για το οποιο μπορει να συζητησει ειναι η μοδα!
Δεν θελω να τον εγκατλειψω τωρα που αποφασισε να ενταχθει σε προγραμμα αλλά και δεν μπορω να συνεχισω αυτη την καασταση γιατι ειναι και αυτη προεκταση του προβληματος!
Τι προτεινετε να κανω;