Originally Posted by
serios
@nick πιθανόν οι ψυχώσεις έχουν διάφορες διαβαθμίσεις. Εσύ είχες και εναισθησία δηλ διαπίστωνες ότι κάτι πάει στραβά κ όπως σου είχα πει ήταν καλό σημάδι για πλήρη ανάρρωση. Βέβαια αν σταμάτησες τα φάρμακα μαχαίρι μόνος σου δεν έκανες καλά.
Στην δική μου περίπτωση η διάγνωση ήταν σχιζοφρένεια αποδιοργανωμένου τύπου που θεωρείται από τις σοβαρότερες λόγω της μειωμένης λειτουργικότητας. Το παραλήρημα μου κράτησε 7 μήνες. Λένε πως τα 3-5 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα και σε βάθος 10ετίας μπορείς να δεις αν το ξεπέρασες. Φυσικά αυτά είναι στατιστικές. Το τώρα είναι που μετράει και στο τώρα νιώθω όπως έγραψα. Για διακοπή φαρμάκων δεν το βλέπω και ξέρω πως θα τα παίρνω για πάντα σε μικρή δόση.
Τώρα οι αιτίες για αυτά που νιώθω. Οποιοσδήποτε στην θέση μου θα ένιωθε ότι το μέλλον του καταστράφηκε αφού δεν κατάφερα να δουλέψω ούτε να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου. Σ'αυτό το στάδιο νιώθω τελείως εξαρτημένος γιατί δεν είμαι δυνατός αρκετά να βρω μια εργασία και να συντηρήσω τον εαυτό μου. Είναι σαν να με διακατέχει μια άγνοια για τα πάντα.
Χάνεται η αίσθηση του εαυτού σου και της ταυτότητας σου καθώς και οι επιθυμίες και φιλοδοξίες. Δεν τα ρίχνω όλα στην πάθηση καθώς πολλά από αυτά μπορεί να τα αντιμετωπίζει και κάποιος χωρίς πρόβλημα υγείας αλλά νομίζω στα περισσότερα έχει μερίδιο ευθύνης και καλούμε να τα επιλύσω.