Κρίσεις Πανικού Κατά Την Άσκηση Και Στομάχι
Γεια σε όλους.
Είμαι 35 χρονών.Εδώ και 3 χρόνια αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα.
Από τα 25 έως τα 32 είχα αρχίσει τρέξιμο,όχι συστηματικά και κάθε εποχή του χρόνου,αλλά σίγουρα 3-4 φορές την εβδομάδα γενικά.Είχα φτάσει και τα 15 χιλιόμετρα στις καλές μου,αν και περισσότερο έτρεχα για καλή υγεία και διάθεση.Πριν 3 χρόνια έκοψα το κάπνισμα και άρχισα kick boxing και τότε είδα πραγματική βελτίωση σε όλα.Μέχρι που ξεκινήσανε τα προβλήματα.Όλο και συχνότερα κάθε φορά που πήγαινα για τρέξιμο ένιωθα έντονο φούσκωμα στην κοιλιά κι ας μην είχα φάει παρά μόνο 3-4 ώρες πριν και ελαφρά.Αυτό μάλιστα έγινε πιο επίπονο όταν άρχισαν κάποια επεισόδια περίεργης κούρασης και δύσπνοιας.Μερικές φορές μάλιστα με οδήγησαν και σε κρίση πανικού.Έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις:καρδιογράφημα,trip lex,γενική αίματος,holter,σπιρομέτρηση μέχρι και γαστροσκόπηση.Όλα καλά γενικά αν και μου διέγνωσαν διαφραγματοκήλη.Οι γιατροί μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν έχει άμεση συσχέτιση η χαμηλή απόδοση στο τρέξιμο με τη διαφραγματοκήλη.Πήρα αντιόξινα και χίλια δυο χάπια αλλά βελτίωση στο τρέξιμο δεν είδα.Τον τελευταίο χρόνο έχω αποσυρθεί εντελώς και πάω μόνο για καμια ώρα περπάτημα την εβδομάδα και άμα νιώθω καλά.Από 68 κιλά με ύψος 1.71 έφτασα να ζυγίζω 90.Έχω χαλάσει τη διατροφή μου και ακόμα και 1 χιλιόμετρο τρεξίματος όποτε δοκιμάσω να κάνω το στομάχι φουσκώνει σαν μπαλόνι.
Έχει κάποιος κάποιο παρόμοιο σύμπτωμα ή να είναι γνώστης της κατάστασης ή έστω να με παραπέμψει σε ένα σωστό γιατρό;
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα και θα βελτίωνε πολύ τη ζωή μου.