Δεν ξέρω αν είναι αρρωστοφοβια, ή αν όντως έχω κάτι...
Καλησπέρα σας! Σίγουρα θα έχετε δει πάρα πολλά τέτοια θέματα, ίσως έχετε κουραστεί κιόλας να απαντάτε απλά έχω την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον χωρίς να με αποπαρει και νιώθω ότι τους δικούς μου τους έχω κουράσει ήδη πολύ με αυτό το θέμα. Είμαι 21 χρόνων φοιτήτρια . Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ στρεσσογονα για μένα, καθώς η σχέση μου ήταν πάρα πολύ κακή και γενικά υπήρχαν πιεστικές συνθήκες εδώ κι εκεί στο περιβάλλον μου. Αυτό ίσως να οδήγησε στην επανεμφάνιση της φοβίας μου του θανάτου. Ώρες περνουσα αγωνίας και απογνωσης. Δεν ήθελα να μείνω μόνη μου στις σκέψεις μου, χρειαζόμουν κάποιον να κοιμάται δίπλα μου, με έπιανε σε λεωφορεία και στο δρόμο αυτός ο φόβος. Το καλοκαίρι τον άγγιξα όσο μπόρεσα και άρχισα να γράφω γι αυτόν και με την φοβερή βελτίωση της σχέσης μου το θέμα άρχισε να υποχωρεί σχεδόν εντελώς. Έλα όμως που εκεί άρχισαν τα σωματικά συμπτώματα : κούραση, ζαλαδες, σφιξιμο στο στήθος, ταχυκαρδία... (πήγαμε και στα επειγοντα ενώ διακοπαραμε). Γυρνάω Αθήνα και ξεκινάω τα απανωτά ραντεβού με τους γιατρούς. Πρώτα στον γυναικολογο (προληπτικά) και τελικά βγήκε ότι έχω πρόβλημα (hpv και αλλοίωση τραχήλου τύπου 1) από εκεί που δεν το περίμενα. Εκεί το άγχος κορυφωθηκε, ειδικά μέχρι να μάθω λεπτομέρειες, (όλος ο Σεπτέμβρης χάλια δηλαδή) έγινε τρόμος και τα συμπτώματα τα άλλα εξακολουθουσαν και αφού αποφάσισα τελικά να ηρεμήσω. Οι σφαχτες στο στήθος έγιναν τόσο εντονοι που πήγαμε στα επειγοντα (πάλι!) και κάτσαμε μέχρι τα χαράματα για να μου πουν ότι μάλλον είναι μυοσκελετικο. Οπότε αποφάσισα να αγνοησω τα συμπτώματα. Όντας λοιπόν ήρεμη τον Οκτώβρη και ενώ έχει υποχωρήσει η κούραση και οι ζαλαδες, τώρα από το πουθενά έχω ανισορροπιες στην θερμοκρασία μου (35.8-37.2) περιοδικά- κυρίως 37,2 πάντως εμφανιζω - έχω ένα φοβερό πόνο στη πλάτη και μπροστά χαμηλά, που ενώ ο γιατρός μου είπε ότι είναι κολικος νεφρου, ο υπερηχος και τα ουρα βγήκαν άριστα. :| Και αυτό που με ανησυχεί είναι οι πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες ή τα κόκαλα των άκρων. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν είμαι πια αγχωμενη καθόλου. Παλαιότερα μπορεί να είχα μια γρίπη ή πληγή ή οτιδήποτε και δεν με πειραζε καθόλου. Πλέον έχω συμπτώματα που δεν μπορώ να καταλάβω από που έρχονται και οι γιατροί με ξεπετανε επειδή είμαι μικρή και δεν το ψάχνουν παραπέρα. Ειδικά ο πόνος στα άκρα και τα γόνατα ή τους αγκωνες... Είμαι φυσιολογικού βάρους, παλιά γυμναζομουν καθημερινά (πλέον δυστυχώς όχι) και δεν έχω κάποιο ιστορικό. Τι μπορεί να το προκαλεί;
Έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία; Μήπως έχω δηλαδή κάτι που θέλει παραπάνω ψάξιμο ή είναι όλα απορροια του προηγούμενου άγχους και απλά θα πρέπει να τα αγνοώ μέχρι να νιώθω εντελώς καλά;
Συγγνώμη αν σας κουράζω, αλλά είχα την ανάγκη κάποιος να με ακούσει και να μου μιλήσει και όχι να εκμηδενισει το πρόβλημα μου...
Υ.Γ Εν τω μεταξύ σαν μη φτανανε όλα αυτά, έπαθα και φαρυγγιτιδα τώρα :ρ (η τουλάχιστον έτσι συμπερανε ο παθολογος)