Prin 3 meres ixa tin proti mou krisi panikou
Γεια σε όλους,
Είναι ανακουφιστικό για μένα να ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει τα ίδια και οτι υπάρχει θεραπεία. Πριν από 3 μέρες γύρισα Αθήνα μετά από ένα μήνα διακοπές και εκεί που καθόμουν ήρεμα και ωράια και έπινα ουζάκια με το αγόρι μου και λέγαμε για το πως περάσαμε, ένοιωσα μια απίστευτη δυσφορία, ένα πλάκωμα στο στήθος και ένα μούδιασμα στο κεφάλι. Κατάλαβα ότι είναι πανικός γιατί το έχω ξαναπάθει αλλά ποτέ χωρίς λόγο. Μου πέρασε οταν ξέπλωσα και με τη βοήθεια του αγοριού μου που με ηρέμησε κάνοντάς μου μασάζ στα πόδια. Απέδοσα τον πανικό στο οτι μόλις είχα έρθει από διακοπές και στα ούζα και έπεσα για ύπνο. Την άλλη μέρα όμως ξαναγύρισε χειρότερα και δεν έλεγε να με αφήσει. Καταλάγιαζε αλλά δεν έφευγε τελείως. Αναγκάστηκα και πήγα στα επείγοντα όπου μου κάναν διάφορες εξετάσεις οι οποίες δείξαν ότι δεν έχω τίποτα παθολογικό. Την επόμενη μέρα έπρεπε να πάω πρώτη μέρα δουλειά και περιττό να πω ότι δεν ήθελα ούτε να βγω από το σπίτι, ούτε να μπω στο τρένο ούτε τίποτα. Εφτασα με τα χίλια ζόρια στη δουλειά και τρέμοντας για καινούρια κρίση (ένοιωθα συνέχεια στα όρια) αλλά δεν άντεξα πάνω από μία ώρα. Εφυγα για το Αιγινείτιο όπου εξήγησα τί μου είχε συμβεί σε μια ψυχιάτρο η οποία μου έδωσα xanax και seropram και μου εξήγησε ότι είχα κρίση πανικού και οτι το οτι φοβάμαι οτι θα μου ξανατύχει είναι αυτό που με κάνει να μην μπορώ να ησυχάσω. Εχω κανονίσει να δώ στο τέλος του μήνα μια ψυχίατρο και να αρχίσω θεραπεία αλλά δεν ξέρω αν είναι ειδική στον πανικό. Αυτές οι μέρες ήταν οι χειρότερες τις ζωής μου γιατί νοιώθω οτι δεν έχω τον έλεγχο του μυαλού μου. Τα φάρμακα με βοηθήσαν αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να στηρίζομαι για πάντα σε αυτά. Δεν μπορώ να δουλέψω, έρχομαι στη δουλειά αλλά είμαι όλη μέρα στο internet και ψάχνω για θέματα σχετικά με τον πανικό.
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ειδικευμένους γιατρούς πάνω στις διαταραχές πανικού? Δεν θέλω να πάω σε κανα βλάκα που θα νομίζει οτι είμαι υποχόνδρια ή οτι έχω κατάθληψη ή κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ,
Μαρία