Γυναίκα - αράχνη / μυθομανής ή κάτι άλλο;
Καλησπέρα σε όλους. Το θέμα που με απασχολεί είναι η συμπεριφορά μιας γυναίκας που τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει άνω κάτω τις ζωές όλων στην παρέα και γι αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας.
Η Σοφία που λέτε, ετών 35 και δασκάλα στο επάγγελμα, μετατέθηκε πριν περίπου 1 χρόνο στην πόλη που ζω. Κοπέλα γλυκιά, εμφανίσιμη, όμορφη και ερωτεύσιμη με πολλές κατακτήσεις. Μέσω μιας κοινής γνωστής, της Έλενας, μπήκε γρήγορα στην παρέα μας. Στην αρχή βγαίναμε όλοι μαζί έξω, όταν βγαίναμε δλδ γιατί και οι υποχρεώσεις πολλές. Στην παρέα ήμασταν συνήθως εγώ, ο Αλέκος, η Σοφία και η Έλενα.
Εδώ να πω ότι ο Αλέκος έχει ήδη μια μακροχρόνια σχέση και η Σοφία έχει δεσμό 2 χρόνια περίπου με έναν τύπο ο οποίος μένει σε γειτονική πόλη. Από δω κ πέρα όμως αρχίζουν τα παράξενα.
Ενώ λοιπόν στην αρχή κάναμε και οι 4 παρέα, εδώ και 3-4 μήνες περίπου η παρέα έσπασε και καταλήξαμε να βγαίνουμε μόνοι μας εγώ και η Σοφία!!! Όπως ήταν λογικό μου έκανε εντύπωση και έτσι την ρώτησα γιατί δεν έρχονται τα παιδιά μαζί μας για να μου απαντήσει ότι η Έλενα εξαφανίστηκε (αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν απαντάει ούτε σε μνμ) ενώ ο Αλέκος της την έπεσε, την κολλάει και την ενοχλεί συνέχεια με μηνύματα γι' αυτό και τον έκοψε! Να προσθέσω ότι τα παράπονα της αυτά μου τα έκανε σχεδόν σε καθημερινή βάση, μέσω fb, λέγοντας μου συνεχώς πόσο ενοχλητικός είναι κλπ. Όταν μάλιστα της είπα μια φορά να τον συναντήσει για να τα ξεκαθαρίσουν ήταν κατηγορηματικά αρνητική. "Δεν θέλω και δεν πρόκειται" μου είπε.
Πριν λίγο καιρό συνάντησα στο δρόμο τυχαία την Έλενα και είπαμε να πάμε για ένα τσίπουρο. Την ρώτησα γιατί εξαφανίστηκε και μου απάντησε πως όντως το καλοκαίρι έλειπε, τώρα έχει δουλειές αλλά παρ' όλα αυτά στέλνει μηνύματα στην Σοφία. Μάλιστα της έστειλε μήνυμα για να της ευχηθεί με αφορμή τα γενέθλια της κ η Σοφία είπε να βγουν για να την κεράσει αλλά να είναι μόνες τους (τονίζοντας το αυτό). Να σημειώσω πως την ίδια απάντηση όταν της ευχήθηκα κι εγώ έδωσε κ σε μένα χωρίς όμως να τονίσει να είμαστε μόνοι (μάλλον επειδή αυτό θεωρούταν ήδη αυτονόητο).
Η απάντηση της Έλενας μου έβαλε ψύλλους στα αυτιά και έτσι είπα να προσεγγίσω κ τον Αλέκο. Τον συναντώ λοιπόν και του λέω... καλά ρε συ, γιατί κολλάς την Σοφία; Θέλεις να τα μάθει η δικιά σου κ να έχεις άλλα; Αυτά που μου είπε ο Αλέκος κυριολεκτικά με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Μου είπε ότι η Σοφία είναι αυτή που του στέλνει μηνύματα και αυτός απλά απαντάει, ότι βγαίνουν που και που μαζί μόνοι τους έξω ενώ εκεί που έπαθα πραγματικά σοκ ήταν όταν ο Αλέκος μου είπε πως η Σοφία του κάνει παράπονα για μένα!!!
Ότι εγώ είμαι κολλημένος μαζί της, ότι της την έπεσα, ότι την ενοχλώ με μηνύματα καθημερινά και ότι μου ζήτησε μάλιστα να ξεκόψουμε!!! Ότι λέει δηλαδή σε μένα για τον Αλέκο ακριβώς τα ίδια πράγματα έλεγε και στον Αλέκο για μένα!
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθεί με κάποιο τρόπο (κάνοντας και τα γλυκά μάτια ταυτόχρονα) να απομονώσει τον καθένα από τους υπόλοιπους και να δημιουργήσει ένα είδους αντιζηλίας και ανταγωνισμού μεταξύ εμένα και του Αλέκου από το πουθενά!!! Αυτή τη στιγμή ακόμα και τώρα που τα γράφω αυτά πιστεύω ότι όντως ο Αλέκος την γουστάρει και είμαι σίγουρος ότι κι αυτός πιστεύει ακριβώς το ίδιο για μένα!!
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι για ποιο λόγο τα κάνει όλα αυτά και ειλικρινά δεν ξέρω πως να την χαρακτηρίσω. Γυναίκα - αράχνη; Χειριστικό άτομο; Ανασφαλή άτομο που επιδιώκει να είναι το επίκεντρο και χρειάζεται επιβεβαίωση; Πως εξηγείτε τη συμπεριφορά της και πως νομίζετε ότι πρέπει να την αντιμετωπίσω;