Πως αντιλαμβάνομαι ότι έχω οργανικό πρόβλημα;;
Είναι ένα ερώτημα που το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Με δεδομένο ότι τα πάντα τα ανάγουμε στο ψυχολογικό εφόσον έχουμε διαγνωσθεί με μια διαταραχή απο κάποιον ειδικό πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι πραγματικά νοσούμε απο κάτι;; Και ο ψυχικά ασθενής είναι δυνάμει και οργανικά ασθενής όπως ο κάθε άλλος. Ποιά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε;; Είναι μια σκέψη που έχει μ' βασανίσει πολύ γιατί αναπτύσσοντας την πεποίθηση ότι «έλα μωρέ ψυχολογικό είναι» μπορεί να κωλυσιεργήσεις σε κάτι και να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο π.χ. εγώ εδώ και 2 μέρες ταλαιπωρούμαι απο μια ίωση το ξέρω γιατί έχω πόνο στ' αυτιά και στο λαιμό, φταρνίζομαι, πονοκέφαλο, ατονία και πόνο στα κόκκαλα. Στο γιατρό δεν έχω πάει γιατί είπα θα το αντιμετωπίσω με σουπες, τσάι, χυμούς και panadol. Σήμερα το πρωι όμως, πρίν απο λίγο, ξυπνώντας ένιωσα μια τρομέρη αδιαθεσία με τάση προς έμετο κτλ, πόνο στο στομάχι, στην πλάτη και ζαλάδα... εν τω μεταξύ χθες βράδυ διάβασα κάπου για ένα βουλευτή, νέο σε ηλικία, που πήγε να κάνει ένα απλό χειρουργείο ρουτίνας σε κάποιο νοσοκομείο κόλλησε ένα ενδονοσοκομειο μικρόβιο έπαθε σηπτικό επεισόδειο και τώρα βρίσκεται διασωληνομένος με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού στην εντατική και δίνει μάχη για τη ζωή του. Αυτό απο εχθές ως γεγονός με τάραξε και το σκεφτόμουν πολύ έντονα και μπορεί επειδή κι εγώ είμαι με ίωση να μ΄επηρέασε, ως εδώ αντιλαμβάνομαι ότι είναι ψυχολογικό, η σκέψη ότι κάτι που έχει κάποιος άλλος θα το πάθω κι εγώ ανήκει στο κομμάτι της διαταραχής απο ποιό σημείο όμως κα μετά θα πρέπει να με ανησυχήσει πως κάτι δεν πάει καλά και ν' απευθυνθώ στο γιατρό;;;