Πεθερά με διπολική διαταραχή
Καλημέρα σας,
Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας. Είμαι παντρεμένη 1 χρόνο και με τον άντρα μου μαζί είμαστε συνολικά 5 χρόνια. Από την αρχή γνώριζα ότι η μητέρα του είναι ένα άτομο
το οποίο έχει την πάθηση όπως δηλώνει και το χαρτί του ψυχιατρείου ''Διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας". Εγώ θέλοντας να κάνω τον άντρα μου να νιώσει καλά και αγαπώντας απίστευτα αυτόν του είχα πεί μαζί θα το δουλέψουμε μην αγχώνεσαι και στεναχωριέσαι. Σημειωτέον εμείς κατοικούμε στην Αθήνα ενώ η πεθερά μου σε κομμώπολη της Κορινθίας και ο κουνιάδος μου στην Αργολίδα. Αρχικά ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε Σ/Κ να την βλέπουμε και όποτε είχαμε άδειες όμως προσπαθώντας να την βοηθήσω είτε αυτό ήταν δουλειές του σπιτιού είτε ψυχολογικά (πηγαίνοντας της δ΄ψρα, φτιάχνοντας κάποιο γλυκό, μιλώντας της ωραία κτλ.) εκείνη δεν το δεχόταν δεν το ελάμβανε θετικά (εκτός από τα δώρα). Ένα σπίτι να βρωμάει και να ζέχνει και εγώ την μια να της κάνω τα ντουλάπια της κουζίνας, την άλλη της κουρτίνες την άλλη γενικό στο σαλόνι πιστεύοντας ότι βλέποντας καθαρό τον χώρο της θα έφτιαχνε η διάθεση της. Το αντίθετο σπροξίματα, φωνές και να με βρίζει. Η ίδια αρνείται να κάνει μπάνιο κυκλοφορεί επί μήνες μετα ίδια ρούχα και ας είναι λερωμένα. Στην προκείμενη λοιπόν πέρσυ εγώ και ο άντρας μου Χριστουγεννα παραμονές, ανήμερα γενικά όλες τις γιορτινές μέρες εργαζόμασταν και είχε λυσάξει να την φέρει σπίτι και να του εξηγώ σε παρακαλώ δουλεύουμε και οι δύο τι να την φέρεις για να κάθεται μόνη της; Η συνυφάδα μου γεννούσε εκείνη την εποχή και είχε την δικαιολογία ότι δεν μπούσε να την φιλοξενήσει. Το Πάσχα λοιπόν έχοντας αλλάξει εργασία εγώ και έχοντας 1-2 μέρες 'αδεια του λέω βεβαίως και να έρθει. Έρχεται βρώμικη στο σπίτι πήγαινε τουαλέτα έκανε ακαθαρσίες και δεν τράβαγε το καζανάκι τις μέρες που δούλευα το πρωϊ μια μέρα ήμουν στο μπάνιο και μπήκε μέσα και μου έλεγε σήκω πάνω δεν μπορώ. Γυρνούσα από την δουλειά και έβρισκα χυμένους καφέδες στους πάγκους και στα πατώματα σε όλο το σπίτι όχι στον χώρο της κουζίνας τα πιάτα μέχρι πάνω στον νεροχύτη και καθόμουν να καθαρίσω και να έρχεται πάνω από το κεφάλι μου γιατί καθαρίζεις είσαι υποχόνδρια δεν τα κάνεις σωστά έχω δει την ξαδέρφη μου στο χωριό και το κάνει αλλιώς. Να μαγειρεύω και να έρχεται πάνω από την κατσαρόλα και να αρχίζει τα ίδια. Η συνυφάδα μου είχε το μωρό και έκανε τραπέζι σε όλους της τους συγγενείς και δεν κάλεσε την πεθερά της για την πεθερά της είχε την δικαιολογία το μωρό. (παρένθεση: η συνυφάδα μου ποτέ δεν έχει δεχτεί να την φιλοξενήσει και ακόμα και στον γάμο της την είχε παρατήσει δυό μέρες μόνη της σε ξενοχδοχείο κοντά στο σπίτι της(ούτε για φαγητό δεν την κάλεσε) ενώ δεν εργάζεται και έχοντας χώρο να την φιλοξενήσει). Φτάνουμε στα φετινά Χριστούγεννα είμαι έγκυος΄λίγο πάνω από τα μέσα της εγκυμοσύνης μου, εργάζομαι και είμαι στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού μου. Είχα σκοπό 1-2 μέρες που θα κάτσω να κοιμηθώ και να διαβάσω και έρχεται ο άντρας μου και μου ανακοινώνει ότι θα την φέρει σπίτι. Τσακωμός μεγάλος "όχι και φέτος εγώ δεν μπορώ στην κατάσταση μου να την φροντίσω ούτε να δεχτώ την όλη ιδιοτροπία της". Και η απάντηση κερασάκι οι άλλοι δεν την θέλουν σπίτι τους άρα δεν μπορώ γιορτινές μέρες να την αφήσω μόνη της. Ένιωσα του πεταματού, τελευταίας κατηγορίας, δουλάρα. Πώς να χειριστώ την κατάσταση;Νιώθω ότι δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει την κατάσταση την δική μου αλλά και να μπορεί να με βοηθήσει.