ΚΑΤΆΘΛΙΨΗ 6 ΦΟΡΈΣ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ
Γειά σας,
Διανύω αυτή τη στιγμή το έκτο επεισόδιο κατάθλιψης. Πρώτη φορά στα 21 και τα 3 τελευταία επεισόδια από 2012 μέχρι 2016, δηλαδή 3 επεισόδια σε 5 χρόνια. Αυτό που κατάλαβα είναι πως η κατάθλιψη επανέρχεται όταν διακόπτω (σταδιακά και με τη συναίνεση του γιατρού) την αγωγή, γιατί θέλω να κάνω παιδί. 3 φορές το προσπάθησα και υποτροπίασα. Ξαφνικά, τώρα ο γιατρός μου λέει μπορείς με κάποια φάρμακα να κάνεις παιδί και έχω τρελαθεί. Γιατί δεν μου το είπαν τόσα χρόνια; γιατί με άφηναν να τα κόβω και να υποτροπιάζω και να βασανίζομαι έτσι; Έχω κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας. Θα μπορούσα να έχω πεθάνει. Νιώθω εξόργισμένη, είμαι 36 ετών και έχει καταστραφεί η ζωή μου 6 φορές, δεν έκανα οικογένεια ενώ θα μπορούσα. Ποια είναι η ευθύνη των γιατρών απέναντι στον ασθενή; Θα επέτρεπαν ποτέ σε ένα διαβητικό να κόψει την ινσουλίνη; ok, εγώ δεν είχα τις γνώσεις και θεωρούσα ότι πρέπει να τα κόψω για να κάνω παιδί, εκείνοι (2 ψυχίατροι και η γυναικολόγος μου) δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν ότι πρέπει να παίρνω για πάντα αγωγή; Αυτές οι σκέψεις με βασανίζουν, υποτίθεται μάλιστα ότι πάω στους top γιατρούς της πόλης μου.
Αν κάποιος είχε ανάλογη εμπειρία ας μου πει τη γνώμη του.
Να είμαστε όλοι καλά.
Με αγάπη.