ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ / OCD / ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Καλημέρα !!!
Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές. Ομολογώ πώς όλων σας η βοήθεια ήταν , ουσιαστική και (ναι) λυτρωτική , καθησυχαστική.
Μετά από 3 χρόνια στα 4 , ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής, ταλαιπωρούμαι ακόμη. Φυσικά όχι στον βαθμό πού υπήρχε στην αρχή ή ακόμη καλύτερα δεν υπάρχει καμία σχέση σε ότι αφορά την διαχείριση της ζωής μου πριν καν ανακαλύψω από τι πάσχω. Η κατάσταση μου είναι σε γενικές γραμμές σταθερή κι άρα ελεγχόμενη. Δεν λείπουν φυσικά οι κρίσεις πανικού , οι κρίσεις άγχους , υστερίες και ψυχωσικά. Η εμφάνιση τους δεν είναι το ίδιο συχνή. Τον τελευταίο καιρό , με διακατέχει μία απαξίωση μία αγανάκτηση προς όλα αυτά. Μπορεί να φταίει η κατάθλιψη δεν ξέρω... Με ενοχλεί πού η ζωή μου συγκριτικά με των γύρω μου ανθρώπων (από φίλος έως και την γειτόνισσα) προχωράει αργά αργά αργά.... Θαρρείς και η καθυστέρηση σαν έννοια πάει πιο γρήγορα από μένα.
Μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ , αν έχετε έρθει στην θέση μου ?
Προς όσους πάσχουν κυρίως από ψυχαναγκασμό : Ο ψυχαναγκασμός είναι μια διαταραχή πού θα έχω για όλη την ζωή μου ή κάποια στιγμή θα χωρίσουν οι δρόμοι μας οριστικά ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !