η δικη μου ιστορια, πειτε μου γνωμες....
Θα προσπαθησω να παραθεσω και την δικη μου ιστορια εν συντομια, γιατι ξερω πως είναι κουραστικο να διαβαζεις ένα μεγαλο κειμενο!! Λοιπον, τελειωνοντας τις ναυτικες σπουδες μου και ενώ ταυτοχρονα παλευα με την αντιμετωπιση της καταθλιψης, εφυγα επαγγελματικο ταξιδι…Η ολη κατασταση της φυσης της δουλειας με εκαναν χειροτερα με αποτελεσμα να θελω να παραιτηθω, αφου αντεπεξερχομουν με δυσκολια… Γυριζοντας πισω ανακαλυψα πως ηταν ο πατερας μου σοβαρα στο νοσοκομειο, και ότι μπορει να μην τα καταφερει, με αποτελεσμα να διαπιστωσω πως οι δικοι μου με λεγανε ψεμματα όταν επικοινωνουσα μαζι τους, πως όλοι είναι ενταξει… Προφανως το κανανε για να μην στεναχωρεθω επιπλεον…
Αφου τελικα ενεδωσε ο πατερας μου βρεθηκα σε βαθεια καταθλιψη, αρχισα να απαξιω για οτιδηποτε…Στην συνεχεια, από την πιεση της εταιρειας ξαναεφυγα επαγγελματικο ταξιδι, εχοντας μεγαλη αναγκη για λεφτα… Για ακομα μια φορα βρεθηκα να ζοριζομαι να ανταπεξερχομαι με δυσκολια στην δουλεια, και κάθε πρωι να μην μπορω να σηκωθω από το κρεββατι… Μαζι με την πολυωρη εργασια που ειχαμε, ξαναπαραιτηθηκα… Από τοτε απλα περιμενω, ουτε εγω ξερω για τι, βρισκομαι κατω από μεγαλη αθλια οικονομικη κατασταση, και η καταθλιψη συνεχιζει να με ταλαιπωρει… Διαπιστωνω και ο ιδιος ότι απλα περιμενωντας στο σπιτι να γινω καλα και να εχω ορεξη ξανα για ζωη, δεν προκειται να γινει…. Μοιαζει σαν θαυμα αυτό, αλλα φοβαμαι να γυρισω πισω στην δουλεια, δεν την συχαινομαι αλλα ουτε νοιωθω πως θελω να την κανω με 1000… Απλα θελω να ειμαι πιο δραστηριος και πιο δυναμικος για να την κανω…
Κάθε μερα λεω θα την συνεχισω και κάθε μερα που περναει λεω αστο δεν ειμαι ακομη ετοιμος. Ενας χρονος από την ζωη μου χωρις να εχω κανει κατι ουσιαστικο και εχει αρχισει να με τρωει αυτό… Αλλα δεν ξερω τι θα γινει, αν επιστρεψω πισω στην δουλεια και δεν μπορω παλι να ανταπεξελθω θα αρχισω να ζοριζομαι και παλι, και θα στεναχωριεμαι περισσοτερο με αποτελεσμα να αρχισουν ολοι να εχουν παραπανο από την αποδοση μου…. Δεν ξερω τι να κανω… Θελω τις γνωμες σας, τωρα εχω καποια βελτιωση ως προς την καταθλιψη, αλλα καμια φορα νοιωθω και σε απογνωση… Ξερω πως αν δεν προσπαθησω δεν θα αλλαξει η οικονομικη κατασταση στην οποια ειμαι, αλλα και παλι φοβαμαι… φοβαμαι, να αντιμετωπισω κατι για το οποιο δεν ειμαι ακομη σιγουρος, αλλα θα νοιωσω ποτε σιγουρος και ετοιμος για οτιδηποτε χρειαστει να κανω? Θελω τις αποψεις σας, γιατι αυτό είναι κατι το οποιο με τρωει σαν σαρακι… Μπορει να φτασει καποια μερα που θα μετανοιωσω για όλα αυτά, για ότι εμεινα απραγος, ενώ θα προσπουσα να προσπαθησω… και τοτε θα είναι χειροτερα και θα ειμαι σε μεγαλυτερη καταθλιψη και απογνωση που ο καιρος περασε και δεν εκανα τιποτα…. Ξερω πως κάθε αρχη είναι και δυσκολη, και το να βρεθεις από τα θρανια στην δουλεια ξαφνικα είναι μια μεγαλη αλλαγη και χρειαζεται χρονος για να το συνηθισεις… βλεπω ανθρωπους που δουλευουν καθημερινα, και τους ρωταω μα καλα δεν κουραζεστε? Η απαντηση που παιρνω είναι πως ειμαι μαθημενος να δουλευω….
Τωρα βρεθηκε και σε εμενα αυτην η κατασταση? Στα 18 μου ηθελα να εργαστω με χιλια… Ειπα όμως ας παρω και κανενα πτυχιο, για να μην δουλευω όπως οι Αλβανοι κάθε μερα σαν χαμαλης… Τωρα δεν εχω τοσο ορεξη για δουλεια, αλλα και πολλοι καταθλιπτικοι, λογω της καταστασης τους εχουν παραιτηθει από όλα… εγω τουλαχιστον εκανα υπομονη να τελειωσω την σχολη μου, εκανα την προσπαθεια μου αλλα ηταν και οι δυο αποτυχημενες… Από πού να βρω δυναμη και εγω?