Ψυχολόγος, Ψυχίατρος ή μόνη;
Κάνω ψυχοθεραπεία σχεδόν ένα χρόνο. Αρχικά με ψυχίατρο κι έπειτα με ψυχολόγο, για να αποφύγω την φαρμακευτική αγωγή. Η ροπή μου προς την κατάθλιψη είναι πολύ έντονη με αποκορύφωμα της αυτοκτονικές σκέψεις. Η ψυχολόγος μου, δίεγνωσε, ότι έχω έμμονες σκεψείς αυτοκτονίας και μου πρότεινε να συνεχίσω τις συνδρείες με τον ψυχίατρο. Δεν θέλω να πάρω φαρμακευτική αγωγή, γιατί θεωρώ ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση μου. Για την ακρίβεια είχα μία σχέση η οποία επιβάρυνε πολύ την κατάσταση μου, πρόσφατα έληξε, όμως εγώ δεν το αντέχω. Δεν αντέχω άλλο την απόρριψη... Η απόρριψη ήταν η καθημερινότητα μου κατά τη διάρκεια της σχέσης και τώρα που έληξε πάλι με την απόρριψη πρέπει να παλέψω. Το πρόβλημα μου είναι πως μόνο κοντά του νίωθω ασφάλεια κι ευχάριστα συναισθήματα. Τίποτε άλλο δεν με νοιάζει εκτός από το να είμαι μάζι του, αδιαφορώ για την υπόλοιπη ζωή μου. Έχω παρατήσει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου, τους φίλους μου... Μόνο ο ύπνος, το αλκοόλ και η σκέψη ότι θα κοιμηθώ και δεν θα ξυπνήσω απαλύνουν λίγο τον πόνο μου.