Ζώντας με τη σχιζοφρένεια - προς μη σχιζοφρενικούς
Αλήθεια, σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι φέρονται στο διαφορετικό με διαβολικό τρόπο πως θα νιώθατε αν ήσασταν στη θέση μας; Με την απόρριψη, τη μοναξιά, την δυστυχία σε όλο της το μεγαλείο; Με το να προσπαθούμε να επιβιώσουμε με 1000 φορές περισσότερη δυσκολία από εσάς τους υπόλοιπους; Με το να μας πατάνε όλοι και να μας κοροϊδεύουν και να μην γινόμαστε αποδεκτοί παρά μόνο από λίγους για λίγο χρονικό διάστημα; Να παλεύουμε με τους δαίμονές μας μέσα και έξω από το μυαλό μας και οι άλλοι απλά να χαίρεστε τη ζωούλα σας με τα παιδιά σας και όλους να σας φέρονται ως ίσους; Έχω αυτή την ασθένεια από 7 χρονών, και ακόμα παλεύω με την απόλυτη δυστυχία! Πως θα νιώθατε αν ζούσατε με το φόβο μην σας καταλάβουν οι άλλοι ότι έχετε χάσει τα λογικά σας και αρχίσουν να σας κοροϊδεύουν; Όλα αυτά επειδή δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς και γενικότερα αλλά κυρίως προς εμάς; Πως θα νιώθατε να ακούτε για ανθρώπους με την ίδια "πάθηση" με σας να τους λένε ψυχάκηδες, τρελούς, αρρωστημένους και πόσα άλλα; Πως θα νιώθατε αν ζούσατε με το φόβο ανα πάσα στιγμή να μπείτε στο ψυχιατρείο και να σας εκβιάζουν οι άλλοι και να σας παίρνουν τα λεφτα και να σας εκμεταλλεύονται; Μπορείς αλήθεια να ζεις έτσι ή είναι καλύτερα να μην είχες γεννηθεί; Θα σας πω εγώ, καλύτερα να μην είχα γεννηθεί ποτέ, έχω ζήσει τη δυστυχία ίσα με 1.000.000 ζωών, έχοντας κάνει προσπάθεια να τα παραβλέψω όλα και να κάνω καινούρια αρχή, που όμως δεν καρποφόρησε αυτή η προσπάθεια, αλήθεια, γιατί γεννιούνται άνθρωποι σε αυτό τον απάνθρωπο κόσμο αναρωτήθηκε κανείς ποτέ; Για να αναπαράγουμε τη δυστυχία και οι νέες γενιές; Σίγουρα δεν είναι τέλεια η ζωή σας κι εσάς, αλλά καταλάβετε κι εμάς που έχουμε 1000 φορές παραπάνω δυσκολία λόγω της ασθένειας να επιβιώσουμε με όλα αυτά που είπα...........
Ένα κείμενο για να μπείτε και λίγο στη θέση μας, θα σας κάνει καλό..........