Μία άποψη για τον πατέρα μου
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ τόσο για τον χρόνο όσο και για τον χώρο της σελίδας
Αν και το δικό μου θέμα δεν είναι τόσο επιτακτικής ανάγκης, θα ήθελα αν είναι εφικτό την άποψή σας
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον πατέρα μου ο οποίος βρίσκεται στα 65 χρόνια συνταξιούχος κτλ κτλ. Γενικά, έχω την άποψη ότι έχει πρόβλημα προσωπικότητας και επιβεβαίωσης. Παρά ταύτα, έχω μια απορία (έως και φοβία ώρες ώρες)
Πριν 22 χρόνια περίπου, πέθανε ο παππούς μου (ο πατέρας του πατέρα μου δηλαδή) και από τα λεγόμενα της μητέρας μου, ο πατέρας μου για 3 μήνες δεν έβγαινε από το σπίτι! ΕΠίσης, για πολλά χρόνια, ξενυχτούσε και έπινε πολύ αλκοολ μέχρι που μαύρισαν τα συκώτια εντελώς και αναγκάστηκε να μαζευτεί.
Στα 22 αυτά χρόνια, όποτε βλέπει φωτογραφία του παππού μου δακρύζει. Όποιος φίλος/συγγενής αναφερθεί στον παππού μου, ο πατέρας μου είτε δακρύζει είτε προσπαθεί να διαφύγει από την κουβέντα για να μην εμφανιστεί η στενοχώριά του
Πριν λίγο καιρό, ενώ επισκευτήκαμε ένα γειτονικό εκκλησάκι, ο θείος μου απεφάσισε να μας οδηγήσει στο κοιμητήριο για να "επισκεφτούμε" τον παππού. Ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας μου επισκέφτηκε αυτό το μέρος 22 χρόνια.
Όταν σε απόσταση 10 μέτρων αντίκρισε τον "τάφο" του παππού μου , λύγισε και σηκώθηκε και έφυγε.....
Μιας και υπάρχει ειδική ενότητα για το Πένθος/Θάνατο, σκέφτηκα να κάνω την παραπάνω δημοσίευση.
Τώρα επειδή βρίσκομα μακριά από το σπίτι μου και η μητέρα μου είναι και αυτή μεγαλή σε ηλικία και ταλαιπωρημένη από την υγεία της, φοβάμαι κάποιες από τις αντιδράσεις του πατέρα μου(ο οποίος τις προάλλες το έριξε πάλι στο αλκοολ επειδή έγινε μια αναφο΄ρα στον παππού μου...)
Είναι σχετικά μεγάλος σε ηλικία και θα ήθελα την άποψη σας
Σας ευχαριστώ πολύ