Πως να εκφράσω στους γονείς μου την ομοφυλοφιλία;
Γειά σας!
Όπως είδατε στον τίτλο θέλω να πώ στους γονείς μου την αλήθεια.Προκειμένου να σας βοηθήσω θα σας πω λίγα πραγματα για μενα.Είμαι 17 ετών γκει και πηγαίνω τρίτη λυκείου.Απο πολύ παλιά γνώριζα ότι ερωτικά επιθυμώ άτομα του ίδιου φίλου και πρόσφατα κατάφερα να το πώ στους στενούς μου φίλους,οι οποίοι με αποδέχτηκαν έτσι όπως είμαι.Το γεγονός αυτό με έκανε αρχικά να πιστέψω πως το ίδιο θα κάνουν και οι γονείς μου,ξεχνώντας οτι έχουν δείξει αρκετές φορές πως είναι αρνητικοί σε αυτό.Γενικότερα στο σπίτι το κλίμα δεν είναι πολύ ευχάριστο,δεν έχω βέβαια παράπονο οτι μου έλειψε ποτέ τίποτα,ούτε οτι είχα κακή μεταχείρηση.Απλά η σχέση των γονιών μου ποτέ δεν ήταν καλή(δεν είναι χωρισμένοι,ενώ θα πρεπε)και πιστεύω πως το να πω εγώ αυτο θα περιπλέξει τα πράγματα ακόμα περισσότερο στη σχέση τούς.Αυτό είναι το λιγότερο που φοβάμαι.Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου,δεν μπορώ να σκεφτώ μια στιγμή που να πέρασα καλά με τον πατέρα μου,οι σχέση μας είναι κάτι λιγότερο απο τυπική και αγάπη(τουλάχιστον απο τη δική μου πλευρά)δεν υπάρχει.Έτσι με απασχολεί αρκετά,ο τρόπος που θα αντιδράσει φοβούμενος μήπως με διώξει απο το σπίτι -ή κάτι παρόμοιο-.Από την άλλη δεν θέλω να στεναχωρήσω την μητέρα μου και τα αδέρφια μου οπου οι σχέσεις μας είναι -αν όχι άριστες- καλές.Βλέποντας,λοιπόν,τα παραπάνω θα ήθελα να με βοήθήσετε να βρώ τρόπο να το πώ ώστε να με αποδεχτούν ή σε περίπτωση που δεν το κάνουν ένα μέρος που φιλοξενεί την lgtb κοινότητα(ή κατι τέτοιο τουλάχιστον)όπως υπάρχει σε άλλες χώρες.
Υ.Γ:
Ξέχασα να πω πως μένω σε μια επαρχιακή πόλη και πως οι περισσότεροι στο περίγυρώ μου το έχουν καταλάβει αν και δεν φαίνομαι.
Ευχαριστώ πολύ! <3