Υπαρχουν ορια στην ανθρώπινη εξελιξη;
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. Εχω μια απορια γενικη η οποια με ενδιαφερει κ ειδικα για την περιπτωση μου. Το ποσο μπορεί τελικα να εξελιχθεί ενας ανθρωπος.. Νιωθω πως εχω "νοητικά" ορια, τα οποια, λογω φοβιων, ψυχωσης κι άγχους δεν μπορω να ξεπεράσω. Κυριως με πλήττει στα εργασιακά, οπου ειμαι απραγη εδω κ περιπου δυο χρονια. Εχω εργαστεί στο παρελθον, αλλα πλεον δεν κανω προσπάθειες κ νιωθω πως ειμαι καταδικασμένη για καποιο λογο, να παραμείνω μια ζωη ετσι. Βεβαια, ευχομαι και ελπιζω να ξεπεραστούν αυτα τα εμπόδια που με κρατούν πισω, απλα απορω μηπως δεν γινεται τελικα αυτο που λεμε "να ξεπεράσω τον εαυτο μου". Βγαίνω με ανθρωπους, ακουω για εξελιξη και οικονομικη ευρωστία, κι αναρωτιεμαι τι μέλλει γενέσθαι στη ζωη μου. Η ατολμία μου τα φταιει ολα, ή μηπως εχω γεννηθεί κ μεγαλώσει ετσι ωστε να εχω μια μορφη αναπηρίας; Επισης, πιστευω οτι εαν ειχα καποια σωματική αναπηρία, οπως να μου λειπει καποιο άκρο, δεν θα αντιμετώπιζα τοσα προβληματα όσα αντιμετωπίζω λογω ψυχολογικών, που εχουν να κανουν με το μυαλο... Υπαρχει αραγε πιθανότητα "βελτίωσης - εξέλιξης; σιγουρα κανεις δεν μπορει να εγγυηθεί...