Διακοπτόμενος ύπνος-υπερκόπωση-απόγνωση
Παιδιά καλησπέρα σε όλους....Σας διαβάζω καιρό και έφτασε η ώρα να θέσω και εγώ ένα πρόβλημα που με βασανίζει αν και υποψιάζομαι θα έπρεπε να έχω γίνει μέλος πολύ καιρό τώρα....λόγω του επιρρεπή οργανισμού μου σε διάφορα ψυχοσωματικά.
Γενικότερα έχω πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα από πάντα, κάτι που επιδεινώθηκε μεγαλώνοντας φυσικά. Έχω περάσει πολύ έντονες και βασανιστικές κρίσεις πανικού στο παρελθόν, όπως και κλειστοφοβία, που την έχω ακόμη. Σε μεγάλο βαθμό ξεπέρασα μόνη μου πολλά από αυτά ή μάλλον τα προσπέρασα, βιώνοντας περιόδους κάπως πιο χαρούμενες και χαλαρές. Δυστυχώς δεν πήγα ποτέ σε κάποιον ειδικό, αρχικά λόγω χρημάτων, έπειτα λόγω αναβλητικότητας και τώρα πάλι λόγω χρημάτων και φυσικά του υπερβολικά μικρού μέρους που ζω.
Στο τρέχον θέμα μου τώρα. Έχω πρόβλημα σοβαρό ύπνου. Σοβαρό όμως, και αναγκάζομαι να γράψω γιατί έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες που το βιώνω. Γενικά χάνω τον γαλήνιο ύπνο μου με το παραμικρό τα τελευταία χρόνια...για παράδειγμα την τελευταία φορά που ερωτεύτηκα απλά δεν κοιμόμουν καθόλου ή κοιμόμουν με ηρεμιστικά. (xanax). Τα χάπια αυτά τα έχω δωράκι από τις εποχές των κρίσεων πανικού και πλέον όποτε θέλω ο γιατρός μου τα γράφει (δυστυχώς). Θέλω να πω πως οτιδήποτε , είτε θετικό είτε αρνητικό που με ταράσσει, μου δημιουργεί υπερεντάσεις που οδηγούν σε αυπνίες. Την τελευταία φορά που εργάστηκα (καλοκαίρι) είχα πάλι τρομερή δυσκολιά στο να κοιμηθώ, ειδικά τον πρώτο μήνα που μάθαινα την δουλειά. Αποτέλεσμα? Πάλι χάπια σχεδόν καθημερινά.....στην πορεία ισορρόπησα κάπως αλλά ούτως ή άλλως ο ύπνος μου είχε θέμα από πέρυσι την άνοιξη.....Όλο αυτό το φαινόμενο που περιγράφω έχει εμφανιστεί σε τέτοιον βαθμό τα τελευταία 2 χρόνια με on-off. Στην παρούσα....επειδή κουράζομαι αρκετά, κοιμάμαι σχετικά έυκολα, με απλή βοήθεια κανενός χαπιού βαλεριάνας. Αποκοιμιέμαι ΑΛΛΑ ξυπνάω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στις 6 το πρωί!!Κάθε μα κάθε μέρα εδώ και πολλούς μήνες.....ακόμα και με xanax ξυπνάω την ίδια ώρα.....κοντεύω να τρελαθώ γιατί φυσικά μετά δυσκολευομαι τρομερά να ξανακοιμηθώ (2 ώρες μετά) συνεπώς κάθε μέρα σέρνομαι και υπολειτουργώ. Αυτή την περίοδο έχω στο κεφάλι μου κυριολεκτικά 1000 πράγματα. Σπουδές, ξένες γλώσσες, διάβασμα, αλλάγη καριέρας, αλλαγή τόπου, ένα χάος.....Νιώθω πως είμαι σε τρομερή υπερένταση γιατί την στιγμή που ξυπνάω έχω αρχίσει ήδη και σκέφτομαι...έιναι τρομακτικό!Έχω δοκιμάσει ό,τι φυτικό υπάρχει.....έχω δοκιμάσει με xanax(δεν τα θέλω), δεν πιάνει απολύτως τίποτα. Κάθε μέρα ίδια ώρα ξυπνάω. Εδώ ζητάω την άποψή σας και τις εμπειρίες σας παρακαλώ....κάποιος που το έχει ζήσει και το ξεπέρασε. Άραγε οταν η ζωή μου πάψει ναναι τόσο φορτωμένη θα ηρεμήσω?? Θα είναι κάτι μόνιμο? Τα άγχη δεν θα πάψουν ποτέ φοβάμαι....και δεν θελω να περάσω όλο το υπόλοιπο της ζωής μου με ηρεμιστικά. Δεν ξέρω τι να κάνω....σκέφτομαι ότνα ορθοποδήσω λίγο οικονομικά να ξεκινήσω ομοιοπαθητική...άραγε θα με βοηθήσει??το έχει δοκιμάσει κανέις?? Τρέμω γιατί η επόμενη εργασία που θα κάνω σε δύο μήνες θαναι κυλιόμενο ωράριο και ότι έχω διαβάσει για αυπνίες τονίζει πως χρειάζεται σταθερό ωράριο ύπνου??Πώς θα ανταπεξέλθω??? Φοβάμαι ειλικρινά πάρα πολυ για την συνέχεια.....Σας παρακαλώ όποιος έχει κάποια άποψη και εμπειρία να μου την γράψει. Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων.