μπορει καποιος να διαβάσει;;
Έχω κουραστεί. Είμαι 21 χρονών και τον Μάρτιο του 2015 χώρισα. Ενδιάμεσα και για ένα δίμηνο κάναμε ο ενας τον αλλο να ζηλευει με χιλιους τροπους, με τσακισε. Απο κει και περα ξεκινησαν σκεψεις. σκεψεις που δεν μπορω να ελεγξω και αυξομειωνονται μεχρι σημερα. ποιος θα πεθανει; τι θα παθει; γιατι η μαμα δε μου σηκωνει το τηλεφωνο; τι επαθε; και να ειμαι τοσο ενοχικος και να νιωθω τυψεις και να λεω εγω φταιω για ολα τα σκατοπροβληματα αυτου του κοσμου. Ακομη και στην τηλεοραση αν ακουσω οτι καποιος επαθε κατι μπορει να πω οτι φταιω. δεν αντεχω πια! ξεκινησα να νιωθω τοσο κακος ανθρωπος, που φοβομουν οτι θα κανω κακο σε ολους και ενιωθα τρομο. δεν ηθελα να περναω απο παιδικες χαρες, φοβομουν οτι θα κανω κακο στα παιδακια (και ολο αυτο κανοντας κακες σκεψεις και ελεγα για να δουμε θα νιωσεις ταραχη κανοντας αυτες τις σκεψεις η εισαι κτηνος; και να νιωθω ταραχη και να επιβεβαιωνομαι προς το παρον αλλα να πρεπει να το ξανατεσταρω), να φοβαμαι οτι θα κανω κακο στους ανθρωπους και να φοβαμαι να μιλαω, να φοβαμαι οταν πχ γινεται ενας μικρος σεισμος και να λεω παει ο παππους μου πεθανε, και ενα σορο αλλες τοσες σκεψεις, με κυριο θεμα το αγχος, την ενοχικοτητα, και την επαναληψη. Το κυριοτερο: αρρωστοφοβια. Να φοβαμαι τα παντα καθε μερα, οτι εχω καρκινο, οτι εχω AIDS (και τωρα που το γραφω πεταχτηκε η πρωτη σκεψη στο μυαλο, κι αμα εχεις;) , να φοβαμαι οτι εχω Αλτσχαιμερ (εδω γελαμε) να φοβαμαι οτι κατι εχω στο συκωτι, κατι εχω στην καρδια, οτι οι γιατροι κανουν λαθος, να ειμαι καχυποπτος, και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε εχει το ρεπερτοριο. Προσφατα πηγα σε ενα ομοιοπαθητικο. Χωρις να θελω να υποτιμησω την παραεπιστημη,δε με βοηθησε καθολου. Παρατηρώντας τον εαυτό μου πριν τον χωρισμό, βλέπω πως ειχα μικρα δείγματα. Για ενα διάστημα στη μετάβαση απο το γυμνασιο στο λυκειο, η οποια ηταν μια πολυ αγχωτικη περιοδος θυμαμαι οτι ειχα ενα καρο ψυχαναγκασμους και ολοι στοχευαν στην ενοχη, οτι εκανα κακο σε ενα παιδι επειδη το φιλησα στο μαγουλο, οτι θα το κανω γκει και πως θα ζησω με αυτο το πραγμα, οτι το κακοποιησα σεξουαλικα επειδη του εδωσα ενα φιλακι στο μαγουλο κλπ κλπ). Αυτο επανηλθε εκ των υστερων, καποια χρονια αργοτερα , μετα το 2015, και μπορει να με ταλανιζε για ενα μηνα. ενα μηνα αυτο, ενα μηνα το AIDS, ενα μηνα ο καρκινος. ε αι σιχτιρ! Το νιωθω, το αναγνωριζω οτι ειναι παραλογα καποια απο αυτα, αλλα οταν εγω κανω μια κακη σκεψη κ νιωθω τυψεις μετα πως να απολαυσω τη μερα μου; Πλεον ειμαι σε πολυ καλο επιπεδο, χωρις χαπια η ψυχοθεραπεια (που λεφτα) αλλα προσφατα ετυχε να εχω ενα μικρο θεματακι υγειας, και απο τοτε με επιασε τρελα οτι θα παθω καρκινο, οτι εχω AIDS, οτι γερναω, οτι θα πεθανω, οτι πεθαινω. με πιανει ταχυκαρδια, δεν μπορω να κοιμηθω και ενα καρο αλλα πραγματα. Σιγουρα εχω τα ψυχολογικα μου, ολοι εχουν εξαλλου. αλλα δεν ξερω πως μπορω να το αντιμετωπισω. Θελω να νιωσω ξανα ο εαυτος μου, να εχω μια ποιοτικη ζωη οπως ειχα, μεσα στις δραστηριοτητες, να κανω τον εθελοντισμο μου απο ευχαριστηση, να σπουδαζω με χαρα. Τωρα ολα αυτα τα κανω απλα για να περασει η μερα, σα να ναι ενα βαρος. Θελω να αναπνευσω. Δεν αντεχω αλλο. τι μπορω να κανω? ειμαι φοιτητης. πως μπορω να λαβω βοηθεια; τα χρηματα που λαμβανω απο γονεις ειναι τα αναγκαιως απαραιτητα για βασικες αναγκες και μεχρι εκει. δε μου μενουν ουτε δεκα ευρω για να τα κανω οτιδηποτε. μπορω να λαβωψ καπου βοηθεια,καπως; σορρυ για το μακροσκελες κειμενο. Μενω Θεσσαλονικη,σε περιπτωση που καποιος γνωριζει κατι.
Αν δε γνωριζει, ευχαριστω και παλι που με ακουσατε. καλο βραδυ.