Originally Posted by
novia35
Καλησπέρα, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου συμβαίνει εδώ και καιρό. Έχω παρατηρήσει πως όταν τρώω πολλές φορές, τις περισσότερες σχεδόν, ό,τι κι αν φάω ή πιώ με πειράζει, μου φέρνει δυσφορία και μια γενικευμένη αδιαθεσία. Πολλές φορές μετά το φαγητό με πιάνει τάση λιποθυμίας και δύσπνοια. Νομίζω ότι θα σκάσω. Έχω παρατηρήσει ότι κάνω φουσκώματα στο στομάχι και στην κοιλιά συνέχεια. Καούρες, ξυνίλες, δυσπεψία και παλινδρόμηση πολύ συχνά φαινόμενα. Το χειρότερο όμως είναι όταν με πιάνει αυτή η τάση λιποθυμίας και η δύσπνοια γιατί εκεί νιώθω πως α χάσω τις αισθήσεις μου και το συναίσθημα είναι πολύ άσχημο. Εν τω μεταξύ πήρα κάποια παραπανίσια κιλά πέρσι τα οποία τα πήρα περιφερικά γύρω απο τη μέση. Όλο το πάχος είναι γύρω απο την κοιλιά. Αυτό με φοβίζει γιατί το περιφερικό λίπος είναι ένδειξη καρδιαγγειακών προβλημάτων. Αυτό με θορύβησε και έκανα το καλοκαίρι ένα triplex καρδιας και ένα Test κοπώσεως όπου δεν μου βρήκαν κάτι ανησυχητικό. Εγώ όμως δεν αισθάνομαι και πάλι ήρεμη. Πέρσι είχα επισκεφτεί 2-3 φορές και μια γαστρεντερολόγο στο ΙΚΑ αλλά δεν μου έδωσε καμία απολύτως σημασία, μου έδωσε κάτι χαπάκια χωρίς καν να μου γράψει καμία εξέτασει, τα οποία δεν μου έκαναν τίποτα. Είδα κι απόειδα και το άφησα. Τα συμπτώματα όμως συνεχίζουν και πολλές φορές είναι πάρα πολύ άσχημα. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι απλώς ψυχολογικό, ψυχοσωματικό ή μια τυπική κρίση πανικού μιας και έχω ιστορικό τέτοιο. Είναι δυνατόν όμως να με πιάνει μόνο όταν τρώω;; Μου φαίνεται πολύ παράδοξο. Θέλω να ξαναπάω στο γιατρό γιατί πραγματικά υποφέρω και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω τις στιγμές που με πιάνει. Αυτή τη στιγμή με έχει ξαναπιάσει και πραγματικά θέλω να βάλω τα κλάμματα, μ' έχει κουράσει πάρα πολύ αυτό στην καθημερινότητα μου, έχουν σπάσει τα νεύρα μου και πιο πολύ που δεν έχω έναν γιατρό δικό μου που ν' ασχοληθεί να το ψάξουμε. Να μην υποφέρω άλλο.