Το δώρο της Ψυχοθεραπείας (Irvin Yalom)
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ανοιχτή επιστολή σε μια νέα γενιά ψυχοθεραπευτών και στους ασθενείς τους
-------------------------------------------------------------------------------------
Διάβασα το βιβλίο πριν από αρκετά χρόνια, αλλά παραμένει ένα αγαπημένο μου βιβλίο.
Υπέροχος συγγραφέας -έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του-!
Το δώρο της ψυχοθεραπείας εμπεριέχει πολύ ωραία νοήματα για τη ζωή. Είναι χρήσιμο κατά τη γνώμη μου για οποιονδήποτε αναζητά την προσωπική του ανάπτυξη και ψάχνει αλήθειες για τον εαυτό του, για την ύπαρξη του, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τη ζωή.
Θεωρώ πως είναι "must" ειδικά για όσους έχουν μπει σε κάποια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Θα αναγνωρίσουν στο βιβλίο (και θα αποκωδικοποιήσουν ίσως) κομμάτια του εαυτού τους και του θεραπευτή τους!
Στα μειονεκτήματα είναι η ορολογία που μερικές φορές είναι "ειδική" και μπερδεύει τον μη ειδικό αναγνώστη.
Αντιγράφω από την περίληψη του βιβλίου:
Οι συμβουλές που υπάρχουν σ' αυτό το βιβλίο προέρχονται από σημειώσεις σαράντα πέντε χρόνων κλινικής πρακτικής. Είναι μια ιδιοσυγκρασιακή μείξη ιδεών και τεχνικών που εγώ βρήκα χρήσιμες στη δουλειά μου. Πρόκειται για τόσο προσωπικές, τόσο υποκειμενικές και μερικές φορές τόσο πρωτότυπες ιδέες, που το πιθανότερο είναι ο αναγνώστης να μην τις ξανασυναντήσει πουθενά αλλού. Ελπίζω πάντως πως κάθε αναγνώστης θα βρει το δικό του δημιουργικό τρόπο για να προσαρμόσει και να εφαρμόσει στις δικές του συγκεκριμένες συνθήκες δουλειάς τα όσα έμαθα εγώ». (Irvin D. Yalom)
Όποιος/α έχει διαβάσει το βιβλίο είναι ευπρόσδεκτος να αφήσει τα σχόλια του, την κριτική του, τι τον άγγιξε, τι όχι.
ΥΓ. Παρακαλώ αποφύγετε συνδέσμους προς βιβλιοπωλεία.