Δεν έχω όρεξη για τίποτα πια
Είμαι σε μια φάση, που ενώ όλα δένουν καλώς (περίπου), έχω λύσει τα κύρια θέματα στη ζωή μου. Από δουλειά καλά, και κατ'επέκταση το οικονομικό ζήτημα! Από υγεία μια χαρά. Έχω ολοκληρώσει και τους στόχους μου της φετινής χρονιάς και εντάξει, έχω μερικά προβλήματα, πάντα δηλαδή θα υπάρχουν τα προβλήματα. Έχω φτάσει όμως σε σημείο, που ενώ έχω καταφέρει μέχρι τώρα ότι είχα βάλει στόχο, να μην έχω όρεξη για τίποτα. Να μη βρίσκω ούτε καν νόημα στο να ζω.
Δεν ξέρω αν θεωρείται και κατάθλιψη, διότι πιστεύω πως απλά είναι μια φάση. Αλλά μια μελαγχολία την έχω και δε μπορώ να ευχαριστηθώ το παρών. Νιώθω το μέρος που ζω να με πνίγει, να θέλω να περάσουν οι ώρες, οι μήνες, τα χρόνια όμως χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς βιάζομαι. Και ενώ είχα επικεντρωθεί στο τομέα της δουλειάς μου, τώρα δεν με ευχαριστεί. Δεν έχω παρέες βασικά για να βγαίνω. Αλλά τα τελευταία χρόνια κάπως έτσι είμαι. Σπάνια θα βγω. Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν με πείραζε αυτό το πράγμα. Και ενώ ξέρω για ποιο λόγο ζω έτσι όπως ζω, δεν ξέρω τι να κάνω για να μπορώ να ευχαριστιέμαι την ημέρα μου. Τις πρωινές ώρες είμαι σχετικά καλά. Κάνω πράγματα, ξεχνιέμαι κάπως. Φτάνει το απόγευμα και σκέφτομαι ένα εκατομμύριο πράγματα.
Σκέφτηκα ίσως αν έβρισκα και μια δεύτερη δουλειά, ή να πήγαινα εκδρομές τα σαββατοκύριακα. Αλλά και πάλι, δεν έχω όρεξη. Από τη μια θέλω να γεμίσω το χρόνο μου για να μη σκέφτομαι και από την άλλη ξέρω πως αυτό δεν είναι λύση. Κάτι ο καιρός, κάτι η σιωπή, κάτι που διαρκώς σκέφτομαι το μέλλον. Δεν ήμουν πάντα έτσι, είχα πάντα υπαρξιακά αλλά δεν είχα φτάσει στο σημείο να μου καταστρέφουν την μέρα μου. Τώρα ότι σκέφτομαι για το μέλλον και γενικά ότι σκέφτομαι δεν είναι αισιόδοξο. Απλά νιώθω πως έχω φτάσει σε αδιέξοδο.