Διπολική διαταραχή; ή ιδεοψυχαναστική παλινδρόμηση;
Καλησπέρα σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ, τόσο για το χρόνο, όσο και για τον χόρο
Είμαι στα 23 μου χρόνια και αντικρίζω κάποια συμπτώματα στην συμπεριφορά μου
Τσιτώνομαι πολύ εύκολα και γενικότερα μου αλλάζει σχετικά εύκολα η διάθεση. Παράλληλα, για το κάθε τι , αγχώνομαι με πολύ "βάναυσο" τρόπο(για την οιαδήποτε υποχρέωση που έχω) και αφετέρου έχω πολύ πεσμένη αυτοεκτίμηση
Ειδικά στο θέμα της αυτοεκτίμησης, ενώ κάποια στιγμή μπορεί να αισθάνομαι καλούτσικα, σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί και να αλλάξει η διάθεσή μου και να καταπέσει η αυτοεκτίμησή μου σε σημείο που να αισθάνομαι "κουρασμένος" και να θέλω να θέλω ακόμα να πέσω για ύπνο.. (Αν και το πρωί , με το ξύπνημά μου, είμαι αρκετά ευδιάθετος). Με λίγα λόγια, το βράδυ με μια αλλαγή διάθεσης πέφτω για ύπνο ψυχικά πτώμα και το πρωί είμαι καλύτερα
Επίσης, ως προς το θεμα της ιδεοψυχαναγκαστικής παλινδρόμησης, στις καθημερινές μου δράσεις,(είτε αγχωθώ είτε όχι) αν δεν κάνω κάτι το οποίο συνηθίζω να κάνω(όπως η γυμναστική ή μια βόλτα σε συγκεκριμένο μέρος ή ό,τιδήποτε) αισθάνομαι ότι κάνω κάτι λάθος και αγχώνομαι μέχρι να το κάνω.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά σχετίζονται, δε γνωρίζω καν αν έχω πρόβλημα με κάτι, περισσότερο ως προς το θέμα της αυτοεκτίμησης έχω επικεντρωθεί και θα ήθελα την άποψή σας :)
Θα χαρώ να διαβάσω το σκεπτικό σας