Originally Posted by
Breath
Καλώς ήρθες maraki21, όπως μας τα γράφεις εγώ βλέπω ότι ήδη νιώθεις ότι χρειάζεται να κάνεις κάποια βήματα για να μη σου δημιουργηθεί ένα μόνιμο κοινωνικό άγχος, είναι πολύ σημαντικό ότι το εντοπίζεις πλέον και θέλεις να "δουλέψεις" σε αυτό να αλλάξουν κάποια πράγματα. Βρίσκω πολύ καλές τις ιδέες να μείνεις με την αδερφή σου ανεξάρτητα από τους γονείς και να κοιτάξεις για δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν. Μένοντας αλλού θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να βγεις έξω μόνη σου, να πάρεις πρωτοβουλίες, από ένα απλό σούπερμάρκετ μέχρι συναναστροφή με καινούριες παρέες, συμμετοχή σε μια δραστηριότητα κλπ. Επεδίωξέ το, όσο μπορείς βάζε τον εαυτό σου να κάνει αυτά τα πράγματα καθημερινά, να εξοικειώνεσαι.
Αν αισθάνεσαι ότι θέλεις βοήθεια και από ψυχολόγο, ψάξε το και αυτό παράλληλα θα έλεγα με τις κινήσεις που θα κάνεις μόνη σου.
Να ξέρεις πάντως οι άνθρωποι με κοινωνική φοβία καμιά φορά δίνουμε πολύ σημασία στο πως μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε το επίκεντρο των πάντων, ο καθένας είναι με τις δικές του σκέψεις, αντιλήψεις, ιδέες, ο άλλος θα σε κοιτάξει ίσως απλά και γιατί πέρασες από το οπτικό του πεδίο, χαζεύοντας κλπ. Τώρα το πως βλέπει, κρίνει γενικά ένας άνθρωπος έναν άλλο, εγώ έχω καταλήξει ότι αν έχει αρνητικότητα, κακή ενέργεια μέσα του, αρνητικά θα σκεφτεί για σένα, θα σχολιάσει κλπ, αν έχει θετικότητα, θετικά θα δει έναν άλλο άνθρωπο, έχουν να κάνουν όλα αυτά με το δικό του εσώτερο κόσμο. Οπότε πιστεύω ότι δε χρειάζεται να ασχολούμαστε με αυτό, με τον ψυχικό κόσμο του άλλου δηλαδή, αλλά με τον δικό μας κόσμο και πως να τον βελτιώνουμε. Όσο για την εμφάνιση ισχύει φυσικά το σε όποιον αρέσουμε, σε άλλους ναι σε άλλους όχι, θα συμφωνήσω με την Magdalinx.