ο ψυχολόγος μου θέλει να με διώξει
Καλημέρα. Πάω σε έναν ψυχολόγο του δημοσίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ο οποίος με τον τρόπο του μου λέει " σήκω φύγε". Πως το βρίσκεται αυτό;
Για παράδειγμα όταν του είπα μερικές φορές πως πάω τόσο καιρό εκεί και δεν είδα να μου πει κάτι ουσιαστικό ή να δω έστω κάποια βοήθεια στην ζωή μου...και του λέω κρατάω και την θέση άδικα ενώ θα μπορούσε κάποιος άλλος να βοηθηθεί και βρήκε αφορμή να μου πει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟΟΟΟΟΟΟ που εγώ πήγαινα εκεί με ελπίδα πως θα βοηθηθώ και θα λύσω κάποια προβλήματα μου ότι ίσως αυτός να μην έχει τον τρόπο και να μην μπορεί να με βοηθήσει. Θα προτιμούσα να μου το έλεγε εξαρχής αυτό και όχι να χάνω έναν ολόκληρο χρόνο που εγώ δίνω μάχη μπας και αλλάξει κάτι στην ζωή μου και κάθε μέρα που περνάει αγωνιώ.
Τόσο κάθαρμα;
Και εκείνη την στιγμή ένοιωσα σαν να με διώχνει και καθώς μίλαγα μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Και την επόμενη φορά που πήγα πήγε να δείξει ένα ενδιαφέρον και να πει δύο πράγματα παραπάνω και υπήρχε καλό κλίμα και σκέφτηκα πως ίσως κατάλαβε πως στεναχωρήθηκα και θέλησε να βοηθήσει επιτέλους ή έστω να κάνει μία προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν κράτησε και τις επόμενες δύο φορές που ακολούθησαν.
Γιατί την επόμενη φορά έκανε το εξής. Του έλεγα την απογοήτευση μου από όσα συμβαίνουν και απλά συμφωνούσε και ήταν καταφατικός. Ότι του έλεγα έλεγε ναι. Εγώ δεν το βρήκα κακό αυτό..αφού απλά έλεγε την αλήθεια...αλλά το συνέκρινα με τις προηγούμενες φορές που δεν είχε ποτέ αυτήν την αντιμετώπιση της παραίτησης. Από την άλλη σκέφτηκα ότι ίσως εφόσον βλέπει πως να με βοηθήσει δεν μπορεί, ίσως θέλει απλά να δράσει συμπονετικά σε όσα περνάω. Και δεν το παρεξήγησα καθόλου αυτό που έκανε. Αν και ψιλιάστηκα ότι πιθανόν το έκανε για να εκνευριστώ εφόσον δεν έχει κάτι να μου πει και να φύγω από μόνη μου και τελικά είχα όντως δίκιο.
Την αμέσως επόμενη φορά που πήγα άρχισε να μου λέει ένα "ποιηματάκι" λες και ακούω κασέτα που το λέει κάθε φορά με το ίδιο ύφος και τις ίδιες λέξεις και εγώ γέλαγα και έγινε έξαλλος. Είπε με ύφος γιατί γελάτε και με κοίταζε με ένα περίεργο ύφος που με έκανε να γελάω περισσότερο. Και το είπε μόνο του πως ίσως αυτό που κάνω (το να γελάω) να θυμώνει κάποιους. Και η συνεδρία ήταν μάπα με λίγα λόγια. Θέλει να με διώξει τι άλλο να μου πει για να το καταλάβω.
Έτσι παίζουν με τους ανθρώπους! Ίσως φταίω και εγώ γιατί τόσο καιρό ήμουν πολύ χαλαρή και ευχάριστη γενικά. Δεν πήγαινα εκεί να τον φορτώνω δηλαδή με τα βάρη μου γιατί και παλιότερα σε άλλους ειδικούς που το έκανα είδα ότι δεν είχε αποτέλεσμα με το να τους πιέζεις να σε βοηθήσουν και αυτόν τον "άφησα χαλαρό" δεν τον έπρηζα και να τα αποτελέσματα.
Δεν γουστάρω να του κάνω την χάρη να φύγω και μάλιστα αβοήθητη. Ας έλεγε έστω να με παραπέμψει κάπου αλλού. Ανέντιμο είναι αυτό που κάνει.