Originally Posted by
tsami
Ο γιος μου χωρισε πριν απο πεντε χρονια. Μετα τον χωρισμό ήρθε στο πατρικό του και εμεινε. Υπαρχει ενα δεκάχρονο αγοράκι. Με την πρωην του συμφώνησαν γραπτά οτι η παραμονή του παιδιού είναι 6 μηνες στη μαμα και 6 μήνες στον μπαμπά.
Η μαμα του ξαναπαντρευτηκε και εφυγε στο διπλανο χωριό. Τωρα εχει και αλλα δυο παιδια. Τον εγγονο μου τον αφησε πισω στην μανα της η οποια μενει κοντά μου. Δεν τον πηρε μαζι της ποτε. Αρα το παιδι αυτο εμεινε τα τελευταια 5 χρονια μισο χρονο στην αλλη γιαγιά του και τον άλλο μισο χρονο με τον μπαμπα στο σπιτι μου. Με την μαμα του μιλαει σχεδον μονο στο τηλεφωνο. Ολο το βάρος της ανατροφης του εχει πεσει στις γιαγιάδες.
Τωρα τελευταια εχει και ο γιος μου μια σοβαρή σχέσει. Εχει φυγει απο το σπιτι και μένει με την κοπέλα του μαζι. Το παιδί όμως το αφησε και αυτος σε μένα πισω...γιατί ετσι βολεύει. Εχω θυμωσει παρα πολυ μαζι του.
Δεν ξερω τι να κάνω. ...Του μιλησα..του είπα οτι το παιδί θα πρεπει να το παρει στο σπιτι του...αλλα και παλι εδω θα ειμαι οταν χρειάζεται βοήθεια. Θελω να ειμαι γιαγια και οχι αναδοχη μητερα.
Μεγάλωσα 3 παιδια μονη μου. Ο σύζυγός ναυτικός και απων.
Με την άλλη γιαγιά ο μικρος δεν εχει καλη σχέση ..το γιατι δεν το ξερω.
Η κορη μου εργαζόμενη με δυο μικρα παιδιά μένει μακρια και τα εχει βαλει μαζι μου και λεει οτι βοηθάω μονο τον αδελφό της και οχι αυτην που εχει ανάγκη.
Τελικά εχω καταλήξει στο οσο πιο πολυ τους βοηθάς τοσο σε εκμετάλλευονται. Ολα τα θελω και τα σχεδια μου τα εχω κανει στη ακρη. θελω να παω στη κορη μου...δεν μπορω.
Νοιώθω εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση την οποία δεν την επιδίωξα ποτέ.
Το εγγονάκι μου εχει συνηθίσει να μενει μαζι μας και περναμε καλα. Αλλα καταλαβαινω πολλές φορες οτι του λείπουν οι γονεις του.
Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας για αυτο το θεμα....